Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Вибрациите на черепа ни ще могат да се използват вместо парола

Изследователи в Германия разработват система, която ще може да разпознава вибрациите на  човешки череп чрез подаване на ултразвуков сигнал. В хода на изследователската дейност станало ясно, че звукът от вибрацията на черепа на всеки човек е толкова уникален, колкото са и пръстовите отпечатъци. Технологията би могла да влезе в действие като доказателство, че потребителят е лицето, за което той твърди. При първоначалните тестове в 97% от случаите потребителите са били безпогрешно идентефицирани чрез уникалните вибрации на черепите си. Новата система се нарича SkullConduct и тя обединява  биометрични технологии за сигурност, включително конфигурация на вените и мозъчните вълни. В  момента изследователите работят върху устройство, което да може да изважда на яве звука от вибрациите на черепа.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.