Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Кацането на астероид ще се осъществи през 2020 година

Частната американска компания „Deep Space Industries“ (DSI) обяви плановете си за изпълнение на първия по рода си частен полет до астероид през 2020 година.

Очаква се калифорнийската компания да създаде космически кораб, който ще се нарича Проспектър 1. Той ще се приземи на повърхността на астероид, когато лети сравнително близо до Земята.

Въпреки, че засега не се предвижда Проспектър 1 да добива метали, тази историческа мисия предвижда създаването на карта на повърхността на астероида и анализиране на скалата за наличието на ресурси, които могат да бъдат полезни за дългосрочните планове на компанията.

Космическият кораб Проспектър 1 ще тежи само 50 кг. Компанията очаква да избере подходящ астероид за кацане, определен като такъв от експерти по астероиди. Когато Проспектър 1 достигне до дестинацията, ще осъществи картографиране на повърхността с камери, работещи във видимия и инфрачервения спектър. Освен това ще има възможността да определи общото съдържание на вода.

„Проспектър 1 е не само първата търговска междупланетна мисия, но също така е важен стратегически обект на компанията извън съществуващите граници „, каза съоснователят на DSI Рик Тамилсън. “ DSI носи една нова ера с докосването до ресурсите на Космоса.“, допълва още той.

Източник: gearmix

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.