Новини

Молекулата на ДНК съдържа загадъчен код?

Нов вид изследвания и анализи

са помогнали да се установи, че част от молекулата на ДНК не съдържа само гените, които са отговорни за формата на лицата на хората, но също така и необичайни и уникални кодирани текстове.

Според тях шифрованите данни са около 25% от хромозомите в ДНК. Това твърдение е на специалисти от Института за квантова генетика, които се опитват да разкодират новите кодове.

Някои изследователи се опитват

да дешифрират информацията, която е скрита в хромозомите. Според предположения кодовете в ДНК са подобни на текст, който виждаме в книгите, но разликата се крие във факта, че няма разстояние между думите.

Освен това се смята, че ДНК текстът трябва да се чете в обратната посока, а в триизмерно пространство във всяка посока. Интересното е, че текста може да се движи и да се променя непрекъснато.

Възможно ли е генетичният код да е създаден извън Слънчевата система милиарди години?

Хипотезата, че животът на Земята е създаден от космическото пространство не е нова.

Някои изследователи предполагат, че в нашето ДНК има код на древна извънземна цивилизация.

Според тази общност, математическия код стои в основата на човешкото ДНК и не може да се обясни единствено с еволюцията.

Изследователи обясняват, че нашето ДНК е изключително издръжливо.

Затова записания код може да остане непроменен в космическата скала на времето и да се се съхранява дори в замразено състояние на клетката.

Изследователите са на мнение,

че човешката ДНК е подредена по такъв прецизен начин, който разкрива набор от аритметика и структурен символичен език.

Тези идеи и убеждения не са приети в традиционната научна общност. Въпреки това много учени от САЩ говорят по темата в продължение на десетилетия и твърдят, че еволюцията не може да се случи самоволно.

Въпросът, който остава е: ако извънземни същества наистина са създадали човечеството и живота на планетата Земя, то „кой“ или „какво“ е създал тях?

Източник: cont.ws