Новини

12 бариери, които сме длъжни да премахнем от живота

Един от най-големите уроци, които трябва да научим е да пътуваме с малко багаж в живота си и да намерим баланс. Примете това като правило номер едно.

Прекалено много се вкопчваме в неща, които ни тежат. Силата ни идва от това да можем просто да ги оставим в миналото.

Трябва да внимателно да изберем нещата от живота, върху които да се фокусираме. Кои са вътрешните бариери, от които трябва да се отървем и да оставим в миналото?

Привързаност към материалното

Това е един от корените на всички страдания. Животът не трябва да е ориентиран около вещи, които са временни по природа.

Вина

Дълбокото чувство на вина в ума прогонва позитивната енергия. Трябва да я отлъчим. А и какво може да бъде решено чрез чувството за вина? Абсолютно нищо. Хората, които ни вменяват вина не са искрени с нас.

Критика

Вечната критики към самите нас отнема силите и вярата в себе си. Не се превръщайте в жертва, която постоянно потиска развитието си, като вижда само негативните си черти.

Другите обикновено обичат чрез критиката да контролират, но не и с нас осъзнатите.

Предразсъдъци

Умът изпълнен с предразсъдъци е още една голяма психологическа бариера.

Тя ни изпълва с лоши негативни чувства и значително понижава шансовете ни да създаваме дълготрайни връзки с хората около нас.

Одобрение

Постоянното търсене на одобрение от другите убива инициативата и стремежа у човек. Така у нас се налага и комплекс за малоценност. Одобрението идва от нашите духовни учители, а не от неискрените приятели и завистливи колеги.

Злоба към някого

Да задържате злобата си към някого за дълго време е не само лош навик, тя влошава здравето и качеството ви на живот. Отървете се от това чувство веднага. Просто излезте от стаята и го направете. Без колебание. Ще почувствате светкавично облекчение.

Ограничаващи идеи

Често пъти си налагаме идеи и убеждения, които само ни вредят. Понякога трябва дълбоко да се замислим как те ни се отразяват и да погледнем на тях по обективен начин.

Отворете съзнанието. Когато добиете опит вие сами ще осъзнаете кое е добро и кое е лошо за вас.

Не отлагайте

Не отлагайте неща за утре, които можете да свършите днес. Времето не чака за никого.

Този подход ще намали стреса, както и критиката, която вие самите отправяте към себе си.

Вие ще бъдете по-удовлетворени от действията си, защото ще имате време за приятните емоции в живота.

Разбито сърце

Сърцата на много от нас са били разбивани. Потъвали сме в размишления какво може да направим, за да си върнем любимия човек или как сме го тласнали към определени постъпки.

Това наистина създава един психологически вакум. Но истинската любов ви чака зад ъгъла. Научете уроците си от подобни преживявания и продължете напред.

Лоша компания

„Човекът се познава по компанията му“. Това е мъдра мисъл. Изгнилия плод разваля и другите плодове в кошницата.

Колкото и да е трудно разпознайте кои ваши приятели и познати имат негативен ефект върху живота ви и просто ги оставете.

Ако те не пожелаят да се развиват заедно с вас, не ги оставяйте да ви принизят на тяхното ниво.

Приемане на роля

Приемането на някаква определена роля в живота ограничава възможностите и потенциала ни. Ние изпускаме от фокус какви действително бихме могли да сме.

Ролята обикновено идва с големите постове, измислените позиции и временно тщеславие.

Не приемайте нещата лично

Не приемайте всичко присърце това е лоша черта на характера. Тя ще навреди на позитивното ви отношение и мислене.

Намерете баланса в живота си. Усвоете такива навици, които да ви помагат за вашето психологическо развитие. Всеки човек е човек е различен. Следвайте своя път.

consciousreminder.com