Новини

15-те места по света, на които е забранено да се стъпва

Създали сме свят, в който всичко е достъпно срещу определена цена. От строго секретни военни бази до първокласни клубове, но има няколко локации, които са ограничени за общото население.

1. Кралските военновъздушни сили Menwith Hill, Великобритания.

Разположен близо до Харогейт, Северен Йоркшир, Кралските военновъздушни сили на Англия (RAF) Menwith Hill е огромен комплекс, съдържащ множество интересни и уникални структури. Това място предоставя комуникационна и разузнавателна подкрепа както на Обединеното кралство, така и на САЩ.

Той е описан като най-голямата станция за електронен мониторинг в света. Включително на това място има обширна спътникова наземна станция. Тя действа като комуникационен пункт за подслушване и предупреждение за ракети.

2. Бохемският канал

Всяко лято бохемският клуб кани най-влиятелните хора в света, за да се съберат на това място за двуседмичен лагер.

Това е 11 квадратни километра провинциално местоположение, разположено в Калифорния. Точното му местоположение не е известно. Това е място само за мъже.

3. Змийският остров

Разположен край бреговете на Бразилия, Змийският остров е малък остров. Той е обитаван от 4000 от най-смъртоносните змии на планетата. Рискът е огромен и бразилското правителство забрани всякакъв достъп до острова.

Отровата на тези змии е толкова мощна, че има способността да топи човешка плът!

4. Трезорът на Кока-Кола

Кока-Кола не пести разходи в усилията си, да запазят тайната си формула в безопасност от любопитни очи! Този високотехнологичен трезор е ключът към техния успех – рецепта, която само няколко души са виждали.

Докато световният музей на Кока-Колата в центъра на Атланта ще представи експонати за тайната формула на Кока-Кола, пълната рецепта ще остане заключена в безопасност.

5. Форт Нокс

Пунктът на армията на Съединените щати Fort Knox се намира в Кентъки, южно от Луисвил. Тази база от 769 кв.км се счита за едно от най-сигурните места на планетата.

Защитена от около 30 000 войници и флотилия от атакуващи хеликоптери, нищо не може да влезе или излезе от тази база, без да се знае.

Но какво има толкова секретно там? Форт Кнокс държи златната резерва на САЩ, както и безброй други национални съкровища.

6. Сейфът за семена на Свалбард

Намира се на норвежкия остров Шпицберген, близо до Лонгърбиен, в отдалечения арктически архипелаг Свалбард. Тази сигурна банка за семена е създадена, за да опазва голямо разнообразие от растителни семена.

Те са дублирани проби на всички семена, съхранявани в генетични банки по целия свят. Достъп до тях е възможен единствено в случай на катастрофално екологично бедствие.

Достъпът до трезора е изключително ограничен, дори не е отворен за страните, предоставили семената. Управлението му е договорено в тристранно споразумение между Норвежкото правителство, Crop Trust и Северния център за генетични ресурси.

7. Тайният архив на Ватикана

Ватиканската апостолска библиотека, официално създадена през 1475г. Тя съдържа най-значимите колекции от исторически текстове, известни на човека. Тази тайна библиотека включва всичко – от древните кодове на маите до книги, които „уж“ са доказателство за контакт с извънземни.

Само някои избрани личности са имали право да стъпват между стените й, което я прави една от най-големите и потайни библиотеки на планетата.

8. Pine Gap, Австралия

Намира се в Централна Австралия, югозападно от Алис Спрингс. Това е единственото място на континента, което е обозначено като забранена зона за преминаване на полети от всякакъв вид. Това секретно място е ключов принос към глобалната мрежа за наблюдение ECHELON.

Това място се управлява от части от Централното разузнавателно управление на САЩ, Американската агенция за национална сигурност, Националната служба за разузнаване на САЩ и Австралийското правителство.

9. Пещерите Ласко, Франция

Разположени близо до село Монтиняк, в департамента Дордон, Югозападна Франция, пещерите Ласко съдържат над 600 древни пещерни рисунки. Те датират от около 17 000 години пр. н.е. Това местоположение е включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 1979г.

Понастоящем съществува странна заплаха за рисунките по стените, съдържащи се върху тези пещерни стени. В края на 50-те години, започват да се появяват лишеи и да се образуват кристали по стените. Достъпът до пещерите е ограничен в началото на 1963г.

10. Тайният трезор на Мормонската църква

Смята се, че съдържа над 3 милиарда страници информация, отнасяща се до генеалогията и семейната история на американците. Трезорът е напълно забранен, освен за туристически обиколки в много редки случаи.

Този трезор е построен отстрани на планина, като внимателно е обмислено опазването на документите, които ще съдържа. Поради тази причина, температурата също е внимателно контролирана.

11. Стая 39, Северна Корея

Тайната организация, често наричана Бюро 39 или Стая 39 е създадена през 1970г. Целта на тази организация е да намери начини да спечели чуждестранна валута за председателя на Корейската работническа партия Ким Чен Ун.

Наличните данни, отнасящи се за тази организация са изключително ограничени. Смята се, че имат над 20 банкови сметки в Швейцария и Китай за пране на пари и други незаконни операции.

12. Межгорие, Русия

Една от най-защитените и ограничени зони в Русия, Межгорие се смята за тайно местоположение на ядрени снаряди. Ограничената и трудно обоснована информация относно тази база твърди, че тя съдържа автоматични балистични ракети. Твърди се, че тези ракети имат способността да се активират дистанционно в случай на ядрен удар.

Местоположението се охранява постоянно от два батальона, които гарантират, че никой няма възможност да получи достъп, освен ако бъде разрешен такъв.

13. Дисни Клуб 33

Поредица частни клубове, разположени в три от парковете на Дисни, съществуването на този клуб първоначално се пазеше в тайна. Първоначалното местоположение се намира в Дисниленд Ню Орлиънс, Дисниленд Токио и Дисниленд Шанхай.

Достъпът до тези клубове е силно ограничен. Първоначалната необходима такса е 40 000 долара, последвана от годишна такса на стойност 27 000 долара. Членове на този клуб са президентите на САЩ, бизнес лидери и актьори.

14. Центърът за данни на Google

Всеки един от тях е оценен на 600 милиона щатски долара и използва от 50 до 103 мегавата електрическа енергия. Първоначално бил построен от контейнери за доставка и използван за съхраняване на някои от сървърите на Google.

Сега е огромен и включва всички компютърни ресурси, съставляващи платформата на Google. Съдържащ трилиони записи данни, това е едно от най-строго пазените места.

15. Зона 51

Разположена в Невада, на около 80 мили от центъра на Лас Вегас, Зона 51 е една от най-секретните и силно защитени зони на планетата.

Целта на тази база все още е публично неизвестна. Смята се, че се използва за изследване и разработване на експериментални самолети и производство на оръжие.

Източник: Conscious Reminder