Съзнание

18 прости „недуховни“ неща, които ни правят по-щастливи

1. Докосвайте водата. Дали е под формата на гореща вана, студена чаша с вода или плуване в морето, водата лекува.

2. Изпотявайте се поне веднъж на ден. Правете упражнения, нещо, което ви харесва, като каране на колело, катерене, борба, гимнастика.

3. Яжте истинска храна. Ако съдържа повече от три съставки, или сте гледали реклама за нея, пропуснете я.

4. Започнете да четете по 10 страници на ден. По този начин бихте имали време за прочита, на която и да е книга, дори и да сте много заети.

5. Подредете стаята и дома си. Ако нямате контрол дори над средата, в която живеете, не може да очаквате да имате контрол над живота си като цяло. Нашата среда подсилва психическото ни състояние.

6. Не се страхувайте да се изложите. Усмихнете се на непознат. Започнете разговор с някой. Не се взимайте прекалено насериозно.

7. Вземете си куче. Доказано е, че кучетата значително повдигат настроението и продуктивността.

8. Поне веднъж на ден обърнете внимание на дъха си. Дишайте бавно и дълбоко, изпъвайки тялото си. Усетете енергията, с която се зареждате.

9. Правете само по едно нещо наведнъж и разберете, че това не е загуба на време. По този начин обръщаме по-голямо внимание на настоящия момент, по-ефикасни сме и създаваме място за нови идеи в ума ни.

10. Отделяйте време през седмицата за разходка в природата или парка. Тя ни успокоява, отваря съзнанието ни и пречиства ума ни.

11. Не се обсебвайте в стремежи да намерите щастието.

12. Слушайте любимата си музика, пейте я на глас, танцувайте в нейния ритъм. Това би ви дало нужната енергия да посрещнете различни предизвикателства през деня.

13. Вдигнете боклук, хвърлен на улицата. Помогнете на някой възрастен човек да пресече. Правете малки неща за обществото, дори и те да останат невъзнаградени.

14. Дори и да следвате някаква диета, от време на време яжте това, което най-много обичате, дори и да не е най-полезното за вас.

15. Сложете снимки на любимите си хора вкъщи и на работното място.

16. Бъдете искрени, както с другите хора, така и със самите вас. Лъжите, които си казваме, вредят единствено на нас.

17. Пишете. Без значение дали в дневник или онлайн блог, себеизразяването е пречистващо и нужно за развитието ни.

18. Медитирайте. Няма нищо „духовно“ в медитацията. Просто трябва да седим мирно, в удобна отпусната поза, и да обърнем внимание на дъха ни.

Така мислите ще ни оставят и преди да го усетим ще се озовем в настоящия момент, от където бива манифестирано всяко велико и добро нещо.

elephantjournal