Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

5 натурални антибиотика, които и предците ни са използвали

Модерната медицина значително е удължила човешкия живот и е подобрила неговото качество. За почти всички болести, които преди 200 години са убивали хиляди или дори милиони, вече има хапче.

По-здрави сме от всякога. Но на каква цена? За последните 2 десетилетия антибиотиците са първото нещо, към което посягаме, когато се разболеем.

Но и всичко друго в този свят, така и малките коварни бактерии, които се опитват да ни убият отвътре, се приспособяват и се развиват.

Това означава, че антибиотиците, които използваме, вече не са ефективни срещу съответните болести.

Преди появата на антибиотиците хората използвали най-различни натурални антибиотици, достъпни за всеки. Кои са някои полезни алтернативи?

Риган и масло от риган

Риганът е популярна подправка, използвана за овкусяването на някои от любимите ни ястия.

Но много хора не са запознати с антибактериалните му свойства. Той значително подобрява храносмилането.

Карвакролът, съдържащ се в маслото от риган, е доказано ефективен в убиването на патогенни бактерии.

Мед

Медът е един от най-добрите натурални антибиотици. Древните римляни използвали мед по време на битките си, за да лекуват раните на войници, тъй като помага за предотвратяването на инфекции.

Като натурален антибиотик, антимикробно средство, антисептик и антивъзпалителна субстанция, медът е бил основно лекарство на хората в продължение на хиляди години.

Той засилва имунната система, премахва токсините от тялото, подобрява храносмилането и подобрява функцията на черния дроб.

Куркума

Можете да консумирате куркума, подправката, която най-често се намира в индийската храна, или можете да я стриете по тялото си, за да се възползвате от нейните лечебни свойства.

Можете да смесите мед и куркума, когато трябва да лекувате рани.

Кокосово масло

Кокосовото масло има противогъбични и антибактериални свойства, като също е изключително богато на антиоксиданти, които не могат да бъдат набавени от нищо друго.

Можете да го нанасяте по тялото си или да го консумирате. То подсилва имунната система, спомага функцията на щитовидната жлеза и мозъка, и балансира нивата на холестерол и захар в кръвта.

Екстракт от семена на грейпфрут

Проучване, публикувано в списание Alternative and Complementary Medicine показва, че екстрактът от семена на грейпфрут е ефективен в борбата срещу над 800 вида вируси и бактерии, над 100 вида гъбички и различни паразити.

Той е богат на антиоксиданти, подсилва имунната система и спомага храносмилателната функция.

expandedconsciousness

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.