Новини

500 известни учени споделят защо отхвърлят теорията на Дарвин

Тази теория наистина се натрапва

на научната общност, което може би е причината тези учени да изберат да изразят загрижеността си по такъв начин.

В някои случаи това се преподава в училищата като факт. Професор Колин Рийвс от Катедрата по математически науки от университета в Ковънтри обяснява:

„Дарвинизмът беше интересна идея през 19 век. Но това, което сме научили от дните на Дарвин досега, поставя под съмнение способността на естествения подбор да създава сложни биологични системи.“

Той е един от 500-те учени

от няколко области, които обявиха своето „научно несъгласие с дарвинизма“.

Крис Уилямс, от Държавния университет в Охайо споделя, че всеки от нас има огромна „компютърна програма“ от шест милиарда ДНК бази във всяка клетка, която ни ръководи.

От оплодената яйцеклетка, която определя как да се направят над 200 вида тъкани, и свързват в многобройни високофункционални системи от органи.

Малко хора извън генетиката или биохимията

осъзнават, че привържениците на теорията за еволюцията не могат да предоставят никакви съществени детайли за произхода на живота и за произхода на генетичната информация в първия самовъзпроизвеждащ се организъм.

Дали е имал гени? Колко ДНК и РНК е имал – дали е имал нуклеинови киселини? Как са възникнали молекулите с огромно количество информация преди естествения подбор?

Точно как произхожда генетичният код,

свързващ нуклеиновите киселини с аминокиселинната последователност?

Теорията за еволюцията е натрапвана на хората като солидна наука, но на какво основание?

Франсис Крик, носител на Нобелова награда за съвместно откриване на двойната ДНК спирала, вярва, че градивните елементи на живота трябва да са резултат от нещо повече от произволни мутации и „прищявка“ на природата. 

Крик постулира извънземна хипотеза

Археологическите открития показват, че древните хора са чувствали, че имаме корени в други светове, които дори не виждаме. 

Пилотът на „Аполо 15“, Алфред Уордън, заяви: „Всъщност извънземни сме самите ние. Тъй като някои други е трябвало да оцелеят, са се качили в малък космически кораб, и са дошли, и дали началото на цивилизацията тук. Проверете в книгите за древните шумери“. 

Нашите идеи за това, което се е случило на Земята преди появата на живота, могат да бъдат тествани в лабораторията.

Това е самата химия, която говори за нуждата от нещо повече от единствено време и случайност. Случайните химически реакции са крайно недостатъчни и често работят срещу необходимите за успех пътища. 

Учат ни, че 99% от ДНК връзките са показателни

за това откъде сме дошли, но ние споделяме около 65% от нашата ДНК с банана ‒ какво означава това?

Проучване на „Галъп“ разкри, че само в САЩ почти половината от населението вярва, че има нещо повече от теорията за еволюцията на Дарвин. 

Да не забравяме и това, че многобройни открития продължават да бъдат оставяни встрани – например откриването на гигантски скелети.

Все още въпросите, остават без отговор и предстоят още много дискусии.

Конт/СЕ