Съзнание

6 загадъчни мистерии, които науката не може да обясни

Ние оставаме винаги любопитни, непрекъснато търсим отговори на някои от най-големите въпроси в живота.

Парапсихологията и далечното виждане

са чудесен пример за това в стремежа ни да знаем повече за света около нас.

Има множество озадачаващи, заснети с фотоапарат или камера явления. Да разгледаме някои от най-странните, и тези които все още не са намерили обяснение.

Филмът за STS-48,

е за мисия на НАСА по програмата „Спейс шатъл“ и тринадесетият полет на совалката „Дискавъри“

Филмът е от 1991година, но никой не може със сигурност да каже какво точно се случва. Показани са десетина обекта, които се движат по необичаен начин в пространството.

Виждаме един от тях в точка близо до хоризонта. Възниква проблясък и след това обекта е последван от друг обект или поток, който се движи бързо през зрителното поле.

След това той се стрелва в пространството

Огньовете на Хесдален 

Долината на Хесдален в Норвегия е мястото на аномален атмосферен феномен, наблюдаван в продължение на много години.

Събитието е добре документирано и наблюдавано от учените с помощта на автоматичната измервателна станция Хесдален. Явлението се наблюдава с оптични, радио и радарни техники.

---

Учените в Норвегия са уловили и документирали множество странни светлинни аномалии.

Те работят в единствената официална 24-часова обсерватория за неидентифицирани летателни обекти  в света.

Радарите и камерите са заснели обекти, които пътуват със скорост до 30 000 км в час − по-бързо от всички известни самолети днес. Учените все още нямат обяснение за това, което се случва тук.

Морското чудовище от остров Хук

Докато пътувал със семейството си през лятото на 1964 г., Робърт Ле Сереч видял същество в австралийските води, което изглеждало като чудовище с дължина около 80 фута, наподобяващо попова лъжичка.

---

То бързо станало известно като чудовището на остров Хук.

Солуей-Фертският космонавт

През 1964 г. мъж, който снимал дъщеря си, заснел нещо, което изглеждало като наподобяваща астронавт фигура на заден план.

Според фотографа Джим Темпълтън никой друг не е бил там в момента, в който е направена снимката.

---

Снимката привлича международно внимание в различни вестници по целия свят.

Кодак заявяват, че според тях това е истинска снимка. В интервю за BBC Темпълтън дава по-подробна информация и дори говори за странна визита „Мъже в черно“ след инцидента.

Сиянието над Финикс

На 13 март 1997 г. се случва нещо необикновено − аномалията е наречена „Сиянието над Финикс“ и е едно от най-известните НЛО събития от 90-те години, на което стават свидетели хиляди хора.

---

Това е триъгълно формирование от източници на светлина видимо по цялото протежение на щата и редица неподвижнни огньове, наблюдавани и заснети в района на Финикс.

В Уилтшър, Англия през 2001

година в нивите се появява 740-футов кръг. Този масивен кръг от житни култури от 780 фута (238 метра) се появил в отдалечен район (Milk Hill) в Уилтшър, Англия през 2001 година.

Картината е с изключително сложен дизайн, съставен от рисунъци, които формират мотив, състоящ се от три взаимно свързани спирали.

---

Житните кръгове поначало са съпроводени с множество аномалии. Някои от тези формации се състоят от царевични стебла, които са напълно наведени без да са счупени.

В други случаи те са сведени само на сантиметри над земята. Друга интересна странност за житните кръгове е, че електромагнитното поле в района, където културите са слегнати, за да създадат изображението, често е електромагнитно заредено.

Според историка Грег Джефрис, съществуват все повече доказателства, че присъства и рядка форма на електромагнитна енергия, наречена йонизиран плазмен вихър (обикновено известна като кълбовидна мълния).

НП/СЕ – ЕМ