Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

63% от българите са нещастни. Как се определя щастието?

Сн. НП

63% от българите не са удовлетворени от живота си, сочи ново проучване на Европейската банка за възтановяване и развитие. Делът е с 4% по-малко, отколкото преди шест години. Само един от всеки петима смята, че семейството му е по-добре финансово сега, отколкото през 2010 г. А един от четирима е доволен от личното си финансово положение. Делът на нещастните българи намалява, но все още остава над половината.

Това показват данните от последното международно проучване на Европейската банка за възстановяване и развитие за 2016 г. То обхваща 34 страни с над 51 хил. домакинства.

Генералният извод на организацията е, че хората от посткомунистическите страни от Източна Европа са по-щастливи днес, отколкото са били преди 10 г. Само 15% от българите мислят, че икономическата ситуация у нас се е подобрила през 2016 г. в сравнение с преди 6 г. 14% мислят, че политическата ситуация през тази година е по-добра от тази през 2010 г. Хората, които вярват, че децата им ще живеят по-добре са намалели с 10 на сто спрямо 2010г.

Заради икономическата криза гърците са най-нещастният народ сред европейците. Само 24% от гърците казват, че са щастливи понастоящем с живота си, а останалите 76% са нещастни.

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.