Новини

7 признака за това, че даден човек винаги играе ролята на жертва


Ето седемте признака, по които можете да разпознаете хората, които се правят на жертви.

1. Не поемат отговорност

Жертвата обвинява другите за своите проблеми и провалени взаимоотношения. Такива хора се оплакват, че шефът им е взискателен и неблагоразумен. В началото вярвате на всички истории на приятелите си, които се правят на жертви, но след това нещата ви стават ясни!

2. Манипулират

Жертвите използват своите измислени истории, които си играят с вашето състрадание, за да получат вашето съчувствие и подкрепа.

3. Изтощават емоционално

В началото се чувствате добре, когато помагате на приятелите си да се справят с неудачните обстоятелства. Но техният отказ да поемат отговорност, който допринася за възникването на нови проблеми, изчерпва вашето търпение, енергия и емоции!

4. Затъват в живота си

Жертвите вярват, че са безсилни и могат да ви изложат  1000 причини, поради които са затънали в живота. Давате им съвети как да подобрят качеството на живота си, но те ги отхвърлят.

5. Винаги са недоволни

Жертвите винаги потискат другите и ги ругаят, за да изпитат чувство за превъзходство.

6. Не могат да защитят себе си

„Жертвата“ винаги се бори с всички сили, за да получи това, от което се нуждае в живота! Тя обаче няма разумни граници във взаимоотношенията и затова никога не може да защити себе си, когато някой не я третира толкова добре.

7. Те могат рязко да ви извадят от живота си

Ако се опитате да кажете на такива хора, че напълно разбирате какво представляват, те внезапно ще ви премахнат от живота си веднъж завинаги!

НП/2019