Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

7 УЖАСЯВАЩИ ФАКТИ ОТ ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ

Има епизоди от историята на човечеството, които бихме предпочели да са художествена измислица. Те могат да накарат и най-големия непукист да настръхне.

Приемете тези 7 факти като тема за размисъл и дори поука. Но въпреки това, нашият съвет е да не ги споделяте с хора със слаби сърца и прекалено висока чувствителност. 

1.


Докато завърши основно училище, средното американско дете е видяло 200 000 акта на насилие и 40 000 убийства по телевизията.

2.

Престъпниците, приемани по принцип от околните за физически непривлекателни, получават средно 50% по-продължителни присъди за престъплението си, отколкото добре изглеждащите престъпници. Заключението откриваме в учебник от 2005 г, обединяващ право и психология . 

3.

През 1986 г. Стивън Ейвъри от Уисконсин е осъден за сексуално насилие, опит за убийство и фалшиви показания с лишаване от свобода. Освободен е 18 години по-късно, защото ДНК експертиза доказва невинността му. През 2007 г., само четири години след затвора, Ейвъри отново е осъден. Този път за убийството на млада жена, което действително е извършил.

4.

По време на глада от 1995 г. и 1997 г. в Северна Корея, изнемогващи селяни са изкопавали гробове и се хранили с човешките тела.

5.

Oт 2000 г. до 2015 г. най-малко 75 деца албиноси са били убити и разчленени с мачете в Танзания. От частите на телата им са произведени талисмани за хора, които вярват, че така ще постигнат огромно богатство и успех.

6.

1400 държавни служители в Индия са извърши самоубийство или умрели в следствие на гладуване. По това време те не са получавали заплатите си повече от десетилетие. 

7.

През 2007 г., наводнение стоварва 2 милиарда плъха в централен Китай. Те успяват да унищожат над 6000 квадратни километра обработваема земя и да причинят щети за над 3 милиарда долара.


НП / из „1001 Facts that Will Scare the Sh*t Out of You“, Гари Макнийл

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.