Новини

8 ефикасни техники за набавяне на здраве, сила и енергия през нощта

Утре ще се събудите изпълнени с енергия, здраве и сила ако правите тези неща преди да си легнете.

Това не трик, а отлично работещи техники и се преподават от най-добрите експерти по позитивни практики в техните лекции и упражнения.

Времето преди сън е изключително важно. Това, което правим преди да си легнем определя качеството на сън и дали ще се събудим изпълнени с енергия, силни и здрави.

Мнозина от нас си мислят, че сутрешните активности са ключът. Но те нямат значение, ако се събудим уморени и безжизнени. Денят започва от предходната вечер 

Изпробвайте тези методи преди да си легнете в течение на седмица и после си дайте сметка дали работят:

Пречистете ума си 

През деня ума ни прелива с най-различни мисли, идеи, притеснения и истории, които се повтарят отново и отново. Пречистете ума си преди да си легнете, за да не почне да прелива през нощта. Но как да направим това? 

Водете си дневник и записвайте мислите си преди сън. Можете и да разкажете на партньора си какво ви се е случило през деня. 

По-нетрадиционен метод е гледането на „неангажиращо“ предаване преди сън. Това може да е нещо, което ще ви освободи от мислите ви и ще ви успокои преди да си легнете. 

Релаксирайте 

Отпуснете се, за да се приготвите за сън. Разтоварете, релаксирайте, седнете на дивана или леглото. Намерете някакво занимание, което ви успокоява преди сън и го интегрирайте в програмата си. 

Вземете си топъл душ

Взимането на душ преди сън е отличен начин за релаксиране на тялото и ума. Важното е да се фокусираме върху звука и движението на водата. 

Без ядене след 8

Яденето преди сън не е добра идея. Тялото ви има нужда от почивка и това се отнася и за стомаха ви. Тялото има нужда от време да обработи веществата, които сте консумирали през деня. 

Прекарвайте време с вашите близки

Прекарването на време с вашия партньор, семейство или съквартиранти е начин да осъществим човешки контакт преди сън. 

Ние прекарваме толкова дълго време на телефоните и компютрите си, че понякога е лесно да забравим, че има такова нещо като други човешки същества. 

Проявявайки интерес към това как е минал деня на някой друг отклонява вниманието ви от нещата, за които сте мислили днес. 

Замислете се над това какво сте постигнали 

Замислете се какво сте постигнали днес, както и през настоящата седмица. Това е начин да се успокоите и да се отървете от притесненията си. 

Така трудности, през които сте преминали няма да изглеждат напразни. Всеки ден ние постигаме много и това може да ви помогне да се подготвите за утрешния ден. 

Избягвайте социалните медии преди сън 

В социалните медии винаги има още една публикация, още една снимка, още един коментар, още един интересен факт, още една възможност. 

Умът ни препуска с милион километра в час. Това е най-големият враг на съня. Няколко часа преди да си легнете излезте от социалните медии, за да можете да се фокусирате върху това да релаксирате и подготовката за утрешния ден. 

Бъдете благодарни за едно нещо

Всеки ден бъдете благодарни за нещо. Така ще осъзнаете колко сте богати всъщност. Всеки ден успявате в нещо. Какво е то? 

Колата ви стартира ли днес? Може би някой ви е отворил врата на влизане в офиса? Прочели сте 10 страници от някоя книга? 

Има много хубави неща, които са ви се случили днес. Спомняйки си едно от тях ще ви помогне да се подготвите за утрешния ден и да се събудите изпълнени с енергия. 

psiloveyou