Здраве

8 полезни съвета от Далай Лама, за да подобрим живота си

Помислете за някои от най-големите постижения в живота си досега. Сигурен съм, че не ви е било лесно.

Това, което ни води към тези постижения, е усърдието и упоритата ни работа. Но въпреки моралната и емоционалната награда, която идва с „успеха“, ние все още сме склони редовно да я избягваме.

Определяме си много цели, но неизменно  избираме „лесния път“. Всъщност единственото, което той осигурява е, че ставаме мързеливи – в замяна се борим много повече, отколкото осъзнаваме.

Но аз съм тук, за да ви  напомня, че който и да сте днес, след  5 години ще искате да сте нещо друго. Затова се заемете с онова, което знаете, че желаете да се осъществи:

Не избирайте храната си чрез вкусовите си рецептори 

За съжаление голяма част от това, което нашите вкусови рецептори желаят по финансови причини е натъпкано от производителите на храни със захар, мазнини, сол и изкуствени аромати.

Препрограмирайте вкусовите си рецептори така, че да осигурите на тялото си витамините и минералите, от които се нуждае.

Оставете миналото си в миналото

Това, което предлагам е да осъзнаете, че не можете да го промените и да го оставите да си отиде.

Нулирайте най-трудната част от своето минало и се съсредоточете върху това, което можете да направите, за да подобрите нещата от тук нататък, а не редовно да пребивавате в миналото.

Винаги вземайте информирано решение относно важните неща 

Правете проучване преди да приемете сляпо това, което ви казва даден „авторитетен“ източник, независимо дали това е нещо, което сте чули по новините, или от своя лекар, или от статия онлайн. 

Откъсвайте се всекидневно от технологиите

Освен потенциалните щети, които причиняват те ни правят далеч по-малко физически свързани отколкото преди.

Седим в метрото заедно със стотици други хора, но си гледаме в телефоните. Реалният свят е красиво място, което мнозина от нас изследват само през екрана.

Пийте редовно достатъчно вода 

Дехидратацията влияе върху функционалността на толкова много аспекти в тялото. Не я омаловажавайте.

Изключете нездравословните си „приятели“

Само защото се познавате от трети клас не означава, че трябва да пренебрегвате факта, че нямате много общи неща. Всички се променят. Някои връзки издържат на тези промени, а други не.

Далеч по-малко нездравословно е да се справиш с потенциалната драма, която може да възникне от това, че вече не прекарваш времето си с някого, с когото някога си бил близък, отколкото редовно да не си себе си, само за да поддържаш „приятелството“ ви.

Фокусирайте се само върху едно нещо

Опитайте да отделите цялото си внимание на една задача в даден момент. Ще бъдете изумени от това колко по-продуктивни и спокойни ще бъдете.

Балансирайте настоящето и бъдещето

Намерете баланса, за да се забавлявате и да се грижите еднакво и за настоящето, и за бъдещето.

collective-evolution