Тайни и загадки

8 юли, Ню-Мексико, Съединени щати. Катастрофата, която ще промени цивилизацията за една нощ

Ню Мексико, 8-ми юли, 1947 г. военните издават прессъобщение, което е на път да промени хода на човешката история.

Документът описва катастрофа на НЛО. Твърди се, че фермер намерил останките на летящ диск, съобщил на полицията, които след това извикали военните. Веднага щом пресата разбира, Бригаден генерал Роджър Рами, командир на 8-ма въздушна дивизия, позира с предполагаемите останки в офиса си. Казва, че това е просто метеорологичен балон. Последните събития по никакъв начин не са свързани с тайни разработки, от която и да е агенция в САЩ. Незабавно го покриха, защото осъзнаха, че са направили грешка, и от тогава отстояват своето.

Някои изследователи смятат, че катастрофата в Розуел не е нито метеорологичен балон, нито извънземен кораб. А е бил извънвремеви кораб.

Той бил пилотиран от хора от бъдещето. Ако НЛО съществува, много е вероятно да пътуват във времето. Имаме всички основания да смятаме, че ще има хора в бъдещото, които са по-научно напреднали. Нямаме доказателства за хуманоиди от други цивилизации. Не чуваме, не виждаме и не приемаме техни радио сигнали. Не сме видели нищо такова.

Но, ако са били хора от бъдещето, защо са били тук? Някои теоретици смятат, че са ни донесли нещо. През 1947 г., когато се случи инцидентът с Розуел, има примери за технология, която според сведенията, сме взели от кораба – транзистори, платки, ключове, нощното виждане. Всички тези неща веднага се появиха в търговията на САЩ.

В случая с транзистора, прогресът е бил агонизиращо бавен, преди Розуел. Учените постоянно се проваляли да създадат работещ прототип. Той е в основата на всички съвременни електронни устройства и мнозина го смятат за най-важното изобретение на 20-ти век.

Спрямо всеки човек на Земята, са произведени 60 милиона транзистора всяка година.

Но само няколко месеца след Розуел, през есента на 1947 г., Бел заявява, че е създал първия в света полупроводников транзистор. Светът се променя за една нощ. Имаме Интернет и комуникации и трафик, увеличени милиарди пъти след катастрофата в Розуел през 1947 г.

Откритията, направени след Розуел били най-преобразяващите в историята. Цивилизацията ни се предвижила от Индустриалната епоха към Информационната епоха. Без транзистора, без интегралната схема, нямаше да имаме всички тези компютри. Невероятно е, че 1947 е годината, през която тази демократизиращата технология просто е спусната в лабораториите ни като подарък. Възможно ли е тези иновации да са се случили без помощ, или има връзка с намереното в Розуел?