Тайни и загадки

🔺Разумен живот под повърхността може да съществува. Далай Лама и Николай Рьорих за кухата земя и Шамбала

Въпреки че има вероятно милиарди подобни на Земята планети и някои от тях вече са идентифицирани, кой знае какъв тип среда и какъв тип енергия за друг живот има? Би могло да има форми на живот, които дори не се нуждаят от храна изобщо. Възможностите са неограничени, но ние сме ограничени от нашите вярвания и това, което мислим, че знаем за науката. Скорошна статия на института Смитсън разказва, че на дълбочина повече от километър под повърхността на Земята са открити живи микроорганизми.

Това навежда на мисълта геомикробиолога Тулис Онстот да започне да търси живот на най-невероятното място. В скали на повече от 200 милиона години се съдържат мехурчета от газ със следи от бактерии. Тези скали са били първите доказателства, че на километри под Земята е съществувал живот. Неговото разнообразие е било по-голямо, отколкото се е предполагало. Наскоро беше открит огромен океан от вода под източна Азия, най-малко колкото обема на Северния ледовит океан.

Двама астрономи от института SETI наскоро заявиха пред Комитета за науката и технологиите на Конгреса на САЩ, че без съмнение извънземен живот съществува. Все по-голяма част от научната общност вече е наясно с факта, че извънземните са реални и че има съществени доказателства в подкрепа на хипотезата, че те са тук и са били на Земята.

Няколко древни текста споменават за същества от „друг свят“, който е в рамките на нашия собствен. Един такъв свят, посочен в тибетски, будистки и хиндуистки текстове е Шамбала. Шамбала е скрито царство в рамките на нашата планета на място, което е трудно да се намери.

През 1985 г. по време на посвещение в Калачакра Далай Лама заявава: „Въпреки че тези, които са специално посветени могат действително да бъдат в състояние да отидат там чрез кармичната си връзка, това не е физическо място. Ние всъщност не можем да го намерим. Можем само да кажем, че това е чиста земя. И независимо от кармичната асоциация, до него не може да не се стигне в действителност.”

Според съвременното теософско учение въпреки че Шамбала все още не е локализирана географски, тя действително е земя или област. Там е седалището на най-голямото братство на духовните адепти и техните ръководители на Земята днес. От Шамбала в определени моменти в историята на света, или по-точно на нашата собствена пета коренна раса, излизат посланиците и пратениците за духовен и интелектуален труд сред мъжете.

Николай Рьорих, известен руски изследовател, също пише, че Шамбала се намира в северната част на света. Той казва, че по време на разговор с Далай Лама, той му казал, че великата Шамбала е далеч отвъд океана. „Това е най-могъщото небесно достояние и яма нищо общо с нашата Земя. Само в някои места, в далечния север, може да се различат бляскавите лъчи на Шамбала „.

Помислете, ние знаем повече за Луната, отколкото за собствените си океани. Океаните са по-голямата територията на планетата и ако има разумен живот, то може би някой знае за съществуването му? Можем да потърсим доказателства в Google или в разказите за дейността на хитлеровите ВМС, които са търсили вход към вътрешната Земя и са били посрещнати от високотехнологични интелигентни същества.

НП/ CE