Новини

Създадоха синтетично ДНК. Какво се крие зад новия код и кой го направлява?

Промяната на кода на живота

е началото на ДНК ревюлюция в наука. Скоро в лабораторни условия ще се произвеждат ДНК по избор.

Животът, неговата продължителност и форма ще се променят драстично. Учените са на крачка от създаването и на съвършенно нова „извънземна“ форма на живот.

Тъй като технологията се движи напред, изследователите са в състояние да постигнат това, което по-рано се считаше за невъзможно.

Сега те могат да екпериментират

с нови форми на живот, след като успяха да разширят генетичния код за първи път в новата история.

Детайлите шокират ума на непредубедения човек. Твърде възможно е проекта да е финансиран от определени тайни кръгове търсещи формулата за вечен живот.

По време на дългата история на Земята, кодът на живота е „програмиран“ с ДНК в съчетание с четири основни букви: Г (гуанин), T (тимин), C (цитозин) и A (аденин).

Това са молекули, които съвпадат с ДНК спиралата и дават нашия уникален код.

Учените в САЩ са успели

да удължат този код, като добавят две нови молекули, които наричаме X и Y, което води до напълно нова форма на живот.

И точно тук идват съмненията в добрите намерения. Информацията бе споделена с позитивни коментари от институти финансирани от богати фамилии.

Научните изследователи зад революционния проект казват, че са създали синтетична ДНК, за да позволят на бактерията да създаде нови форми на белтъчно вещество.

То може да бъде използвано в различни медицински лечения. Скептици не вярват на тази теза. От една страна те мислят, че човечеството започва фатален експеримент.

Играта на Бог никога

не е завършвала добре за хората. От друга страна д-р Ромесберг от Института Скрипс в Ла Джола, Калифорния заяви: „Вашият геном трябва да е стабилен за скалата на живота си. Ако полусинтетичен организъм е наистина организъм, той трябва да бъде в състояние да поддържа стабилно тази информация. Животът на Земята в цялото му разнообразие е кодиран само от две двойки ДНК бази и това, което сме направили, е организъм, който съдържа тях плюс една трета неестествена двойка бази“.

Това показва, че са възможни и други решения за съхранение на информация и ни приближава към разширената ДНК биология.

Този процес не свършва дотук. В действителност, според изследването, което е публикувано в Бюлетин на Националната академия на науките, следващата стъпка е да се докаже, че „изкуствена ДНК“ може да се транскрибира в РНК молекулите на бактерията.  Това ще отвори безброй възможности за изследователите, като им позволи да контролират бъдещите действия на бактерията.

Есперти с дългогодишен опит

се съмняват в добрите намерения на учените. Те са подкрепени и от конспиративнити теоретици. Новите открития са част от намерението да бъде спряно истинското, божествено развитие и отключване на ДНК функциите.

В статия „Заблудата 2012. Какво още укрива НАСА неистово от човечеството?“ е посочена вероятната причина за вниманието към човешкото ДНК.

Случайно или не

откритието идва в момент на повишени земни вибрации и събуждане на съзнанието на все повече хора.

Междувременно последното изречение на пресконференцията на учените дава безспорен отговор, че е търсена умишлена намеса в човешкия геном.

Споровете тепъра предстоят, но те са обречени без да сме запознати с намеренията на създателите.

Д-р Ромесбърг обобщава: „Ние можем да кодираме нови белтъчни вещества, произведени от неестествени аминокиселини, които ще ни дадат по-голяма мощност отвсякога, за да имат желаните функции.“

НП/2021