Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

АБСОЛЮТНАТА ЧОВЕШКА ГЛУПОСТ Е БЕЗГРАНИЧНА

Измина година на фантастични открития и изобретения, но в същото време и на прояви на абсолютната човешка глупост. Справка за това може винаги да се направи чрез Наградите Дарвин.

Те се присъждат на хората, които допринасят към еволюцията, освобождавайки човешкия генофонд от себе си.

Обикновено те са намерили смъртта си по невероятно нелеп начин, вследствие на глупави решения и откровено невежество.

259 „селфи“ жертви

Състезанието на най-впечатляваща снимка в социалните мрежи вече традиционно взима своите жертви. По статистика те са точно 259 и получават груповия приз на Наградите Дарвин.

Всички тези 259 души са били устремени към максимален брой харесвания, но вместо популярност, са намерили смъртта си.

В английския жаргон вече съществува думата „selficides“, която е производна на „suicides“ – самоубийства, но с ясен знак, че става дума за смърт, по време на заснемане на селфи.

Самоснимането на опасни места и в екстремни ситуации не може да бъде забранено или проследено. Така хора са загинали, докато се снимат с мечка, с приближаващ влак или на ръба на пропаст.

Обикновено жертвите са тийнейджъри или млади хора, ненавършили 30 години. Мъжете са по-безотговорни (или жадни за слава), защото заемат 72% от смъртните случаи в статистиката.

Двойката, която искаше да докаже, че хората са добри

Наградата „Казахме ли ви, че така ще стане“ отива при трагичната двойка, която е искала да докаже на света, че хората са добри.

Вместо световно признание, двамата 29-годишни влюбени намират смъртта си от членове на ISIS в Таджикистан.

Преди да загинат, защото са неверници, според гледната точка на убийците им, те са обикаляли с велосипеди проблемни райони и са водили блог.

В разказите си описвали идеалистичен свят, в който злото не съществува, измислено е, за да всява страх, а хората навсякъде са еднакво добри.

Тийнейджър, застрелян след YouTube – предизвикателство

Действието се развива в Тексас. Двама приятели, на 16 и на 17 години, решават да възпроизведат YouTube-предизвикателството „No Lackin“.

Условията са един човек да насочи пистолет срещу друг, на сантиметри от лицето му, а първия, без да трепне, да направи същото.

Двете момчета са разиграли сцената в кола, по време на движение. В сюблимния момент колата е минала през неравност, подскочила е и едното момче инстинктивно е натиснало спусъка на своето оръжие. Game over.

Лечителят, който не създаде амулет против куршуми

Народният лечител от Нигерия Чинака Асоезуве умира, след като е помолил един от клиентите си да стреля по него.

Целта била да изпробва специалния си нов амулет, който по план би трябвало да защитава от куршуми и да отклонява магически изстрелите.

Очевидно езотеричната бронежилетка, под формата на медальон за врата, не е сработила. Едва 26-годишен, лечителят е отнесъл своите знания в отвъдното, а клиентът му е бил изправен пред закона като убиец.

Модерният рицар, който падна под ножа на своето копие

Възстановките на Средновековието са популярни в Щатите. По време един такъв фестивал, мъж от Вирджиния по невнимание се е самоубил, след като се е набил на дългото си рицарско копие.

Питър Баркли, 53-годишен бивш военен, се е състезавал в конна игра пред тълпата в Уилямстоун, Кентъки.

Той завинаги ще остане запомнен със сценичното си име Master Terafan Greydragon.

Съпругата и двете му дъщери не са присъствали по време на самоубийственото му шоу.

allthatsinteresting.com

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.