Новини

Адските нива на радиация от Фукушима. Готови ли сте за сериозна информация?

При рекордните нива на радиация във Фукушима, робот може да работи по-малко от два часа преди да бъде унищожен.

Медиците никога преди не са се сблъсквали с такова ниво на радиация в работата си.

Адът се изсипа върху света

Радиацията, погълната от отделен човек, се измерва в Сиверти. Показанията във вътрешността на резервоара на реактор No. 2, са 530 Сиверта на час.

Предишната максимална стойност беше 73 Сиверта на час. За сравнение – най-високите нива на радиация в Чернобил са били 300 Сиверта на час – доза, която може да убие човек почти мигновено.

Новият рекорд във Фукушима е със 70% по-висок, при това стойностите се отчитат от разстояние, така че може да са и 10 пъти по-високи.

Един Сиверт радиация може да доведе до безплодие, загуба на коса и катаракти. Еднократна доза от 10 Сиверта щеше да е фатална в рамките на седмици.

При все това, за рекордното количество радиация във Фукушима е забранено да се говори открито в пресата.

Но истината е, че по-голямата част от нея попада в морето и бързо разрушава Тихия океан и голяма част от живота в него.

В атмосферата също попаднаха огромни количества радиация, особено в северното полукълбо.

Високите лъчи

Изследователите са открили и съществуването на „високи лъчи“, които могат да изложат на пътниците в самолета на високи нива на радиация.

Радиационните нива обикновено са по-високи в горните слоеве на атмосферата, отколкото на земята, просто поради по-високите нива на космическите лъчи.

Когато изучават тези нива на излъчване, изследователите откриват малки джобове, където нивата на радиация внезапно се увеличават до стойности два пъти по-високи от нормалните. Но и това не се обсъжда.

Световното мълчание

Лекарите също не говорят за опасността от радиацията, но в това няма нищо чудно. Та те използват радиация (причината за рак), за лечение на рака.

Няма истинска дискусия и информация и в новините – обществеността не знае за опасностите.

Затова никой не ви казва: пийте много йод, натриев бикарбонат, магнезий и започвайте всеки ден с чаша свръхчиста ядлива глина.

Хранителната глина е едно от най-основните вещества за детоксикация. Тя помага абсорбираните радиоактивни частици да преминават през нас вместо да остават в нас.

Кога вашият лекар Ви е казвал да вземате магнезий или някое от тези вещества, или дори сяра, за да намалите риска от излагане на нивата на радиация?

Преди година няколко медии съобщиха, че „в атомната електроцентрала във Фукушима са регистрирани смъртоносни нива на радиация до 9.4 Сиверта на час – достатъчно, за да убие човек за по-малко от час, при директна експозиция.

Новоизмерените стойности са 23.5 пъти по-високи от нивото им през март 2011 г. ”

Операторът на атомната електроцентрала във Фукушима казва, че нивата на радиоактивност в подземните тунели рязко са се увеличили.

„Tokyo Electric Power Company“ е открила в пробите от вода, взети от тунелите на 3 декември, ниво на радиоактивен цезий  4000 пъти по-високо спрямо данните от декември миналата година.

Длъжностни лица разкриха, че през 2013 г. всеки месец от Фукушима в океана  са се вливали около 2 трилиона бекерела радиоактивни материали. „Смъртоносните стронциеви” изпускания са 2 пъти повече от цезиевите.

Стронцият е потенциално смъртоносен – за разлика от цезия, той не остава в почвата и при поглъщане се натрупва в костите на рибите и животните.

Хората от западния бряг на САЩ и Канада, Хавай и Аляска пострадаха най-много от радиацията.

В заключение 

“Ако има достатъчно неорганичен, нерадиоактивен йод в телата ни, радиоактивните отпадъци ще минат през тях, оставяйки телата ни невредими. Важно е, обаче, да имаме адекватните нива на йод предварително.

Всеки трябва да взема достатъчно минерали, защото радиоактивните  вещества имитират нерадиоактивните минерални вещества.

Стронцият имитира калция, което го прави изключително опасен за всички форми на живот, след като се абсорбира.

Токсични вещества като тритий, цезий, плутоний и стронций се пренасят от ветровете, дъждовете и океанските течения, навлизайки в хранителната верига чрез водораслите и морските дарове, създавайки високи нива на токсичност в рибите и хората.

Фукушима несъмнено е световният радиационен кошмар. И последиците от него няма да изчезнат нито в рамките на нашия живот, нито в тези на нашите деца или внуци.

Тази статия е първоначално публикувана на DrSircus.com