Новини

Ако животът ви върви в погрешна посока, направете това

Погледнете живота, който живеете в момента. Има ли нещо нередно? Може би не сте достатъчно мотивирани или не може да вземете правилните решения.

Отговорът на вашите въпроси се намира във всичко около вас. Начинът по който преминава вашето всекидневие, казва много за това как се справяте с всичко останало.

Просто решение

Докато още бях в университета, квартирата ми беше пълен хаос, както и живота. Все по-често се улавях, че не ме интересува нищо.

Един ден реших, че не може да продължава по този начин и започнах да работя по проблема.

Започнах със стаята, като я почистих. Това просто решение промени живота ми.

С почистването, забелязах и това, което ми пречи да имам ясен поглед над нещата в живота ми. Също така разбрах и какво обичам да правя.

Когато в съзнанието ви е пълен хаос, това рефлектира и на вашия живот. За да привнесем ред в живота си, трябва да променим навиците си.

Как хаосът рефлектира на живота ни?

След като си промених дневните навици, всичко това се отрази по хубав начин на работата ми, на диетата ми и дори на настроението ми.

Започнах да живея здравословен живот. Прекъснах отношения с хора, които не ми влияят добре. Напуснах колежа, който не харесвах и започнах да правя нещата, които наистина харесвам.

Как да поемем инициативата?

Погледнете живота си. Кое ви се струва нередно? Всичко ли е на мястото си?

Има ли някой, който ви спира да промените нещата, които искате? Има ли неща, които искате да направите, но не ги правите?

Отговорете си на тези въпроси и започнете да разчиствате около себе си. Започнете с най-простото, като изхвърлите боклука. След това вижте кои са истинските ви приятели. Останалите разчистете.

Премахване на пречките

Следващото нещо, което трябва да направите е да определите нещата, които се явяват пречка за вас и не ви позволяват да се движите напред.

Може би липса на знания, страх от тревоги или хората около вас. Премахнете ги едно след друго като започнете от най-лесното за вас.

Направете топ 3 на всичко, което ви притеснява и спира. След това направете топ 3 с няколко решения за преодоляване и започнете.

Например, имате пречи в работата и не ви върви. Замислете се дали не е време да я смените? Или да промените изцяло работните си навици.

Вие сте способни да разрешите всеки един проблем. Спрете да се страхувате, тъй като това ви спира да се движите напред.

Източник: D.Wolly, Сonscious Reminder