Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

АКТЬОРЪТ, КОЙТО ВИДЯ ЧУДОТО СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ

Чудесата са неочаквани, уникални събития, които обикновено имат положителни последствия. Често хората се надяват на чудо, когато вече са достигнали до усещане за безнадеждност.

Когато се случват, чудесата са трудни за обяснение. Понякога са далеч отвъд границите на познатата ни реалност.  А понякога се крият в нещо съвсем обикновено и ние не ги разпознаваме.

Всъщност всички хора не осъзнаваме колко изумително много чудеса разцъфват постоянно около нас. Но кои са трите най-ценни?

Урока на будисткия монах

Човечеството е способно на много повече, отколкото си представяме. Следователно и всеки човек по отделно е.

Това научава Морган Фрийман, докато изучава Будизма в Индия. От срещата му с будистки монах, се оформят ясно контурите на отговора какво е чудо.

Като начало, будизмът ни съветва да забележим, че в повечето случаи хората очакват твърде много от чудесата. Това ги отдалечава. Пречи им да видят, че чудесата са вътре в тях самите.

Чудесата имат три основни аспекта

Според учителя на Фрийман чудесата са много често срещани. Може всеки да ги случи или преживее, стига да не се затваря в себе си и да се дистанцира. Няма значение дали е религиозен или не.

Чудесата имат три основни аспекта – оздравяване, любов и помирение.

Морган Фрийман изпитва чудото сам

 

"Дойдох в Индия, за да изучавам религия, която трърди, че всички имат менталната сила да извършват чудеса"
„Дойдох в Индия, за да изучавам религия, която трърди, че всички имат менталната сила да извършват чудеса“

Така започва разказът на Фрийман. Той открива конкретното дърво, където се смята, че Сидхарта е стоял дълго неподвижно и в смирение, докато е получил просветление и се превърнал в Буда.

„Буда е осъзнал, че чрез отказ от личните си желания и прекъсване на връзката му с материалния свят, той може да се избави от страданието.

Това отказване от материалното води него и всички негови искрени последователи до забележителен ментален и дори физически фокус.“

Под дървото на Буда

Буда е стоял под дървото, където Морган Фрийман снима своя филм, в продължение на 7 седмици. Смята се, че през една от тези седмици той дори не мигал с клепачи. Той бил абсолютно неподвижен, вперил поглед в слънцето, невъзмутим.

„Възможно е, защо не? Ние не сме упражнявали достатъчно телата и съзнанието си. Толкова сме заети – постоянно купуваме и продаваме разни неща“, катероричен е будисткият монах.

Фрийман в отговор посочва, че това, което правят будистите наистина е чудо. Чудото да си доволен от живота. Чудото да живееш в мир с останалите, да сте заедно. Но правят ли и други чудеса, като описваните от другите религии, например?

Ето какво отговаря учителят: „Ако попиташ един йогист къде е Бог, той ще посочи гърдите си, а не някъде по небето. Ако ти си вдъхновен от своя вътрешен Бог – Буда, Христос, Кришна или както избереш да го наречеш, може би можеш сам да извършиш това, което се приема за чудо.От какво този свят се нуждае най-силно? Нуждае се от любов, оздравяване и помирение. От това се нуждаем, не от левитиращи хора. Истинското чудо е да трансформираш човешкото съзнание.“

NG

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.