Новини

Извънземна частица е донесла живота на Земята според британски учен. Кой е авторът на Сътворението?

Наскоро открита космическа частица е безспорното доказателство за съществуването на извънземен живот, смята британският микробиолог и неин откривател, Милтън Уейнрайт. Изследователят и неговия екип от Университета на Шефилд в Обединеното кралство са убедени в достоверността на своето изследване, въпреки сериозните критики, отправени им от научната общност. Според Милтън Уейнрайт, самият факт, че тази частица е изградена от въглерод, азот и кислород – градивните елементи на живота, оборва мненията на всички скептици. Спорът за Сътворението бе възобновен почти мигновено след публикацията на Уейнрайт.

Уейнрайт и екипът му са анализирали компоненти, присъстващи в стратосферата като изпратили балони на разстояние от около 30км над земната атмосфера. Именно там била открита космическата частица. Според проучванията на английските изследователи няма естествен механизъм, чрез който подобни земни елементи да се озоват на такова разстояние. Вероятността тази частица да е дошла от космоса е огромна.

В „частицата“ се наблюдава двустранна симетрия, която е видима при прокарването на линия през центъра й. Двете половини са абсолютно еднакви, за разлика от други подобни открития, направени в миналото. Тази симетрия загатва, че космическата частица е носител на живота като цяло. Според  Уейнрайт, преди милиарди години, такава частица е донесла живота от космоса и на земята.

„Съдържанието на въглерод, азот и кислород изключва възможността, извънземното откритие да е част от космически или вулканичен прах“, категорични са изследователите. Друг солиден аргумент в подкрепа на теорията за извънземния произход на тази частица е нейното отлично състояние и липсата на ерозия или замърсяване. За съжаление, все още не може да се докаже, дали тази частица е една жива единица или е група от много по-малки организми.

„Ние разполагаме с доказателства, че ДНК съдържащите се маси, както и другите необичайни, изолирани от нас организми, не са свързани по никакъв начин с цветен прашец, трева, спори или друг подобен земен организъм. Ако тази частица е дошла от Земята, щеше да е замърсена и сдруги земни организми, а това не е така. Вероятно на нашето изследване ще повярват малцина, докато тези констатации не бъдат потвърдени от НАСА.“ каза Уейнрайт в интервю за Дейли Мейл.

В научните среди това изследване предизвика сериозен отзвук, като раздели гилдията на две групи. Много от колегите на Уейнрайт се опитват да оборят теорията му и подчертават, че липсват убедителни доказателства в подкрепа на неговите твърдения. Други са на мнение, че в хипотезите на Уейнрайт и неговия екип се крие дълбоко пазена тайна за сътворението, произхода на човечеството и съществуването на извънземен живот.