Тайни и загадки

Древен ръкопис показва как да правим магии и да извличаме енергия от Космоса

Ръкописите Пикатрикс обясняват как да създадете магически талисмани и монументи и разказват за градове, построени с помощта на принципите на астрологичната магия. Чрез Пикатрикс читателят може да привлече и насочи енергията на космоса. Също и да влияе на хода на събитията според волята си и зодиакалния знак. Този, който владее енергията може да доминира и използва силата на природата.

През тринадесети век, владетелят на Кастилия Алфонсо X (известен също като Алфонсо Мъдрият) наредил да се преведе древния текст на испански език. По-късно е преведен на латински и се радва на забележителна популярност в Европа между XV и XVIII век. А кастилският текст днес се счита за загубен.

Приема се, че Пикатрикс е написан от андалуския астроном, математик и алхимик Абу Муслим Мохамад ибн Ибрахим Ал Мажрити и събира всички знания на Близкия изток от VІІІ и ІХ век. Арабският историк Ибн Халдун също определя Ал Мажрити за автор на Пикатрикс със заглавие Хаят Ал Хаким. Ал Мажрити е починал между  1005 и 1008 г.

Има и изследователи, които не са съгласни с това авторство на ръкописа. Те приписват създаването му на неизвестен писар от мистериозното училище за магия на Близкия Изток. Основават се най-вече на стила, напомнящ на дневник.

Споровете около авторството не намаляват популярността на ръкописа. Наред с други полезни неща, той обещава на читателя да го научи как да получава енергия от планетите в космоса. Това е и причината много изследователи да определят ръкописа като „най-задълбоченото изложение на небесната магия на арабски език“.

Съдържанието на магическия ръкопис се позовава на магията на талисманите и на астрологически препратки към животни, растения, метали, камъни и други. Чрез тях читателят може да привлече и насочи енергията на планетите. Така може да управлява събития и да ги развива в съответствие с волята на практикуващия. Това дава възможност да се доминира с точност и чрез силата на характера, като се използва Вселената и заобикалящата ни природа.

Древният текст дава представа за нумерологията и лунния календар. Всички ритуали следва да са съобразени с благоприятния момент за привличане на енергията. Въпреки това, магическият текст е нещо повече от нумерология и астрология. Той включва странни рецепти за безброй магии, за които се използват опасни или психоактивни вещества и растения като хашиш, опиум и други. Те се прилагат в големи количества, за да се предизвикат променени в състоянието на съзнанието и астрални пътувания.

Ако целта е да се свържете с духовете и да се овладеят силите им, то съставките, които трябва да бъдат използвани, са различни. За това помагат кръвта, спермата, урината, ушната кал, сълзите и слюнката. В различно съотношение и смесени по специален начин, за да се получат най-добри резултати.

Интересното е, че Пикатрикс обяснява не само как да създавате и одухотворявате магическите статуи и талисмани. Но дори се говори за цели градове, построени с помощта на принципите на астрологичната магия.

НП