Новини

Антарктида – истинският дом на извънземните на планетата

Гигантските пирамиди в Антарктида може би са най-старите на планетата ни. Възможно е под километър лед да са ключовете, с които човечеството да преоткрие древното си минало?

Нацистите  са се интересували от Антарктида. Летящи чинии са излитали от водата и са изстрелвали някакъв лъч, буквално разсичащ кораби наполовина?

Антарктида може да е запазила изгубени останки от извънземни цивилизации, които са съществували там преди много хиляди години?

Тези и други въпроси

за енигматичния континент чакат своите отговори. Поради враждебния си климат, включващ средни дневни температури от -45 градуса по Целзий и вятър със скорост 320 километра в час, Антарктида остава до голяма степен непокътната от човечеството.

Според исторически сведения модерният човек дори не е стъпвал на този континент до 1853 година, когато капитан Меркатор Купър е слязъл на бряг, познат сега като Овесеният бряг на земята Виктория.

Днес между 1000 и 5000 души пребивават в изследователските станции, разпръснати из целия континент, преборвайки се с екстремните условия, с надеждата да научат повече за този мистериозен пейзаж.

Забележителното при Антарктида е, че повече от 98% от нея са покрити от лед. И само частично има малки пространства, показващи се от него. Високи части на планини, хребети и върхове. Антарктида е най-малко проученият континент, дори Северния полюс, който е само от лед е бил повече изследван.

Това е мистерия

и това става точно тук на Земята. Това е може би последната голяма неизследвана част от планетата ни. Антарктида е един огромен замръзнал свят и знаем твърде малко за него.

Ледът там е дебел до 5 километра на някои места. И онова, което е под леда е все още до голяма степен загадка за учените.

Повечето геолози вярват, че Антарктида е замръзнала напълно и е необитаема преди повече от 12 милиона години. Но през 2012, нови фотографии разкриха формации в пейзажа които поставиха под съмнение това схващане.

Мистериозни пирамидални структури излизат на повърхността от топящия се лед. Наскоро имаше редица доклади, че са били открити пирамиди в Антарктида.

Има различни фотографии показващи

онова, което се появява, са перфектни четиристранни пирамиди много сходни по структура с тези от Гиза в Египет и вероятно на други места по света.

Докато снимките бяха обяснени от болшинството учени като нищо повече от естествени наземни образувания. Анализатори на сателитни изображения, като Джозеф Уайт, не са напълно убедени.

През март 2013 той открива онова, което смята, че е доказателство за още една пирамида, намираща се тъкмо южно от отдалечената планинска верига Шакълтън.

„Първоначално установих структурата, докато разглеждах Гугъл Ърт. Всъщност търсех някои твърде странни бели петна, съществуващи в Антарктида, когато попаднах на много голяма квадратна структура, която приличаше на вид постройка или вероятно дори пирамида, но със сигурност много голяма и много квадратна.

Тя всъщност се съчетава перфектно с посоките от компаса, север, юг, изток и запад. И това ми подсказва, че става дума за една интелигентна структура, защото произволните структури, като планините, не са позиционирани според компаса“, казва Уайт.

Навсякъде по света намираме доказателства

за пирамидални структури. Трябва да започнем да гледаме към възможността Антарктида да е била населена. Било ли е това изгубена цивилизация? Дали са били извънземни астронавти?

А може би най-ранните паметници на собствената ни цивилизация произхождат просто от Антарктида. Ако тази гигантска пирамида в Антарктида е изкуствена структура, тя вероятно би била най-старата пирамида на планетата ни.

И фактически би била пирамидата еталон за всички останали пирамиди на планетата Земя, създадени да изглеждат като нея. Били са направени обширни изследвания на пирамиди по целия свят, от гледна точка на структурата им, какво са в действителност.

А една от теориите е, че пирамидите са енергийни генератори. Така че ако тези пирамиди са разположени стратегически по света, генерирайки този заряд, е възможно да създадат основна носеща вълна около света, която е по същество безжичен преносител на енергия.

НП/2021