Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Апокрифните евангелия и укриваната история за другите светове

Апокрифните евангелия са отклик на оригиналните четири евангелия. Те са опитали да запушат пролуките в записите от евангелията. Но кой е техният автор?

Историите за първите тридесет години на Исус, които не са пълни. В забранените текстове силата на словото е някак въодушевяваща към живот.

Едно арабското евангелие, например, разказва за не само прекрасните истории за палмовото дърво на път към Египет и Христос, а и за връзката му с Бог по един футуристичен начин.

Има много такива сведения, които преразказват библейски епизоди, но добавят всевъзможни непознати детайли от живота на месията.

Други имат отпратки към извънземния произход на Месията и неговите лечителски, прорицателски и менторски качества продиктувани от други реалии.

Същото важи и за повечето евангелия за детството и други странични евангелия, които наричаме апокрифни. Там има текстове, които просто говорят за други светове.

Те не са в основното русло, не са били приети като библейски. Историята на гностиците е много интересна. Те говорят за присъствие от светове отричани от църквата.

Още през втори век това движение е било много силно. Гностичният вид християнство бил преобладаващ. Това е знанието, заключено в секта.

Философията проповядвана от нея е, че има някакво тайно познание, което хората трябвало да научат, за да разберат напълно какво е животът и какво е Бог.

После официалната Църква видяла това като ексцентричен вид религия, встрани от приетото и взела мерки да я потисне.

Какво се е случило с тези евангелия и защо са били елиминирани? В някакъв момент епископите на Рим ги осъдили и казали, че повече няма да се използват.

Как гностическите евангелия били върнати към живот е загадка, като самата гностическа секта.

Леонардо да Винчи вероятно е знаел за тайните, които Църквата се опитвала да укрие през по-голямата част от историята си.

Пък и работите му са свързани с не едно мистично преживяване и представете си само неговите скици на самолети, подводници, вертолети и супер оръжия.

А нима тогава не са съществували? И простете, но знаем ли въобще в какък свят и коя година живеем?

НП/2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.