Тайни и загадки

„Аполо 11“ и тайната история за първата мисия до Луната

Приблизително 21 часа след кацането на Луната, лунният модул „Орел“ излита, за да се върне в командния модул “Колумбия“ и да потегли обратно към Земята.

Астронавтите вземат със себе си 21,5 кг луннен материал и оставят някои неща, като научна апаратура, американското знаме, и малка паметна плоча в чест на мисията „Аполо 11“.

Но може би най-любопитен от оставените на Луната предмети е малък пакет съдържащ златна реплика на маслинова клонка и силициев диск със записани послания за мир и добра воля от 73 световни лидери.

Защо тези символични послания са били изпратени в космоса?

Някои автори предполагат, че мозъкът зад програмата „Аполо“ Вернер фон Браун е очаквал да открие на Луната повече отколкото НАСА е искала обществото да знае. Той е казал, че следващата световна война ще бъде войната срещу извънземните.

Изявленията му били изключително спорни. Някои твърдят, че е имал предвид, че не може да има друга световна война, когато вече имаме атомно оръжие. Други предполагат, че е знаел нещо и е намеквал за някаква ужасна истина.

Друга история разказва, че хора от екипа са знаели, че „те“ са ни помогнали да излезем в космоса.

Ако някой е имал представа за извънземните това е бил именно немският учен. Фон Браун е предполагал, но след събитието „Аполо 11“ вече е бил убеден в правотата на думите си.

Предположенията на конспираторите

Основателни са предположенията, че извънземните не само са ни помогнали да стигнем до Луната, но и че там сме открили ново доказателство. Ние не сме сами!

Съществуват твърдения, че най-силното доказателство може да се открие, като изследваме последният пилотиран полет до Луната. Мисията на „Аполо 17“ през 1972 година.

Определено на хората не е казано всичко за кацанията на Луната. „Аполо 17“ всъщност е мисия за спасяване на техниката. Част от нея е свързана със самото място на кацане на спътника на Земята.

В района има няколко планини, които не изглеждат като планини. Едната от тях е шестоъгълна. Те поразително приличат на изкуствени съоръжения.

Астронавтите се насочили директно към тази шестоъгълна планина. Спряли на хълма над нея и след това излезли от лунохода.

Интересното е, че през следващите 20 или 30 минути, НАСА има контрол над камерата на лунохода и показва всичко с изключение на това, което астронавтите правят.

Те са имали достатъчно време да се спуснат в тази конусовидна падина. Още по интересно е, че не виждаме нито един от астронавтите докато не се връщат при лунохода.

Мистерията

е какво са търсили и какво са намерили, би ли могло да е древна извънземна технология?

Палеоуфолозите предполагат, че още по-убедително от шестоъгълното образуване е това, което е било заснето на друго едно място: кратера Шорти.

Но най-голямата изненада е, когато погледнете в кратера. Виждат се обекти, които на пръв поглед изглеждат като скали, но ако ги погледнете с окото на инженер това, което ще видите са механизми.

А точно в средата има един много интересен обект, който ако го увеличите все повече и повече прилича на човешка глава.

И така започва конспиративната теория, която не дава мира на изследователите. Какво има на Луната и коя цивилизация е била или е там и сега?

Ancient Aliens