АРХИВИ НА ЦРУ РАЗКРИВАТ ПОДРОБНОСТИ ЗА МК-Ултра

Знаем за съществуването на тайните програми на ЦРУ, които целят да наложат контрол над ума. Те се базират на секретни експерименти и откровени престъпления срещу личността. Най-известният проект в това направление е скандалният МК-Ултра.

Поради изтичане на давността, допълнителни документи около него са разсекретени. Те изобличават Централното разузнавателно управление на Щатите в нови жестокости, за които не сме подозирали.

За разлика от експериментите с хора, тук жертвите не са могли да се оплачат публично и да разкажат историята си. Това е така, защото жертвите са кучета. Кучета с дистанционно управление.

МК-Ултра

Операцията МК-Ултра включва екстремни методи за контрол над съзнанието, които са тествани върху американски и канадски граждани. Най-често обектите не са подозирали, че са опитни мишки, нито с каква цел.

Над тях е упражнявана манипулация на психическото състояние, хипноза, изолация, сексуална злоупотреба, физически мъчения и медикаментозни експерименти. Прилагани са им наркотици като ЛСД, електрошокови терапии и коктейл от лекарства.

Една от целите на ЦРУ била да се създаде серум на истината, който после да се използва срещу враговете на държавата.

Резултатите са чудовищни. От нелогично поведение и загуба на паметта до парализа, ослепяване, по-бързо стареене и цялостно изменение на личността.

На проекта е сложен край през Седемдесетте години на миналия век, след като някои от жертвите започват да говорят публично за нещата, които са преживяли. Въпреки това информацията за МК-Ултра все още не е разсекретена изцяло.

Експерименти с кучета

Последните документи, станали достояние на света, отварят напълно нова глава в представите ни какво се е случвало в секретните отдели на ЦРУ. А именно – експерименти с животни, като тези с кучета били най-успешни.

Методът включвал мозъчна операция, която трябвало да позволи животното да бъде контролирано дистанционно, чрез електростимулация.

Системата е приложена първо на плъхове в лабораторни условия. След това е упражнена и на терен върху 6 кучета от различни породи.

Схема на желаното движение на куче под контрол.

Досието на експериментите е създадено през 1964 г. под заглавие „Дистанционно управление на поведението с електрическа стимулация на мозъка”.

Абсолютно сигурно е, че крайната цел на програмата предвиждала възможността такъв контрол да се осъществява върху хора.

Проба – грешка

Експериментите са провеждани крайно нехуманно. Описани са случаи на мозъчни инфекции. За причина е сочена невъзможността на хирургическата рана да зарасне. Случвало се и отхвърляне на имплантираните електроди от организма.

Опитите се провеждали по метода „проба – грешка”. Електроди се поставяли и в скулите на животното, и на гърба.

Описани са също и експерименти с котки, които е трябвало да се превърнат в шпиони. За целта в телата им са се монтирали подслушвателни устройства.

Дали заради специфичния характер на тези живот или поради технически проблеми, но този проект е прекратен бързо.

НП/ The Black Vault

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.