Тайни и загадки

Артефакти, които говорят за различна история на планетата

Вселената е наистина огромна, а съвременните учени твърдят, че само на Земята съществува живот.

Но редица открития показват, че ние не само не сме сами във Вселената, но и че извънземен живот може да съществува в нашата Слънчева система, на луните на Юпитер или Сатурн, или дори на Марс.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Историята на откритията

Още Джордано Бруно е казвал, че „в космоса има безброй съзвездия, слънца и планети; ние виждаме само слънцата, защото дават светлина; планетите остават невидими, защото са малки и тъмни“.

Той също така е допускал, че вселената може да е безкрайна и да няма небесно тяло в своя „център“.

2000-3000 години преди Джордано Бруно са съществували велики древни цивилизации като древните ацтеки, маите, египтяни и олмеките.

Тези древни цивилизации, както и много други в Южна Америка, Северна Америка, Азия и Африка, са били  пионери в своето време в различни области, включително инженерство, математика, астрономия, медицина и други.

Очевидно тук става дума за космически апарат и неговия пилот. По-категорична картина и доказателство светът не е виждал.

Тяхното ниво на напредък било огромно − маите, например, се смятат за една от най-големите пред-индустриални цивилизации в света.

А олмеките според Греъм Хенкок и редаца автори никак не се вписват в генофонда на Америка. Каква е причината и защо науката не намира обяснение на този факт?

Египтяните са построили някои от най-впечатляващите древни структури на повърхността на планетата − пирамидите и са успели да транспортират на големи разстояния масивни каменни блокове, някои от които с тегло над 50 тона.

Тук отново ставаме свидетели на очевидно изопачяване на исторически факти, които биха променили разбирането за нивото на технологичен напредък на древните.

Цивилизациите преди инките направили същото, като успели да изкопаят и транспортират на огромни разстояния андезитни скали и построили някои от най-впечатляващите археологически обекти на повърхността на планетата.

На тази снимка виждаме едно от най-странните успройства, които са видими на различни места по света. Малка чантичка, която играе ролята на навигационен инструмент или друго непознато на науката устройство.

И въпросът как такъв технологичен напредък е възможен не намира обяснение?

За щастие, тези древни цивилизации са оставили редица текстове и писания, паметници и фигурки, които разказват една впечатляваща история.

Фигурката показата тук е показателна. Това са древни космонавти според дузина археолози, но такова обяснение е неприемливо за ортодоксалната наука.

И още повече, че невероятните древни статуетки с „чантички“ и в скафандри, създадени преди хилядолетия показват категорично, че преди хиляди години извънземни цивилизации са били в контакт с древните култури по света.

НП/2019