Новини

АРТЕФАКТИ, КОИТО ЩЕ ПРЕОБЪРНАТ ПРЕДСТАВАТА ВИ ЗА СВЕТА

Според конвенционалната представа за историята на човечеството хората бродят из Земята в настоящия си вид вече около 200 000 години.

Напредналите цивилизации се появяват преди няколко хиляди години, като много от съвременните механични изобретения се създават през Индустриалната революция.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

„Оопарт“ е термин, използван за много от праисторическите предмети, намирани в различни части на света. Специфичното при тях е нивото на технологичен напредък, несъответстващ на периода, в който са направени.

Батерии на 2000 години

През 1938 от група немски археолози в Багдад са открити антични „батерии“. Те представляват глинени гърнета с железни прътове. След тестове изследователите откриват, че те могат да генерират повече от волт електричество.

Древна стена в тексас

Копаейки кладенец през 1852, тексаски фермери намират каменна стена. По-късно е установено, че тя е изградена преди 200 000 до 400 000 години.

Ядрен реактор на над милиард години

През 1972 френска фабрика внася ураниева руда от Габон, Африка. При последващи изследвания  откриват, че мястото за добив функционира като огромен ядрен реактор преди 1,8 милиарда години и дейността му продължава 500,000 години.

Според Глен Сиборг, Нобелов лауреат за откритията си в синтеза на тежки елементи, това не може да е природен феномен. Той допълва, че за да гори в реакция, уранът се нуждае от изключително прецизни условия, които не са налични в природата.

Сеизмограф на 2000 години

През 132 пр.Хр. Занг Хенг изобретява първия в света сеизмоскоп. Няма доказателства за ефикасността му, но по думите на неговия създател, работи с прецизност, близка до тази на съвременните инструменти.

Тръбопроводи на 150 000 години

Водещи до река тръбопроводи са намерени в пещери до планината Байгонг. Според Института по геология в Пекин те са на около 150 000 години.

След допълнителен анализ съставът на поне 8% от материала остава загадка, а някои от тръбите са високо-радиоактивни.

Очаквайте скоро и втора част с антични артефакти, които ще преобърнат цялата ви представа за историята и света.

ancient-origins.com