Новини

АРТЕФАКТИ, КОИТО ЩЕ ПРОМЕНЯТ ПРЕДСТАВАТА ВИ ЗА СВЕТА II

Според конвенционалната представа за историята на човечеството хората бродят из Земята в настоящия си вид вече около 200 000 години.

Напредналите цивилизации се появяват преди няколко хиляди години, като много от съвременните механични изобретения се създават през Индустриалната революция.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

„Оопарт“ е термин, използван за много от праисторическите предмети, намирани в различни части на света. Специфичното при тях е нивото на технологичен напредък, несъответстващ на периода, в който са направени.

Сфери на 2,8 милиарда години?

Сферите били намерени в Южна Африка. Някои експерти твърдят, че те са естествено формирали се минерали, но други казват, че те се прецизно оформени от праисторически хора.

Някои от артефактите имат издялани линии върху тях. Те са невероятно твърди и не могат да бъдат надраскани, дори със стомана. След изследвания, Роелф Маркс, директор на музей Клерксдорп в Южна Африка, казва, че сферите са на около 2,8 милиарда годни.

Викингският меч Улфберт

Смята се, че мечът датира от преди 800 до 1000 години сл.Хр. Учените били смаяни от изработката му, като смятали, че тя би била възможна едва 800 години по-късно, по време на индустриалната революция.

Съдържанието на въглерод в метала е три пъти по-високо от другите мечове по това време. Изработката му е толкова съвършена, че желязото трябва да било нагрято до 1700 градуса, което било почти невъзможно за средновековните технологии.

Мост на милиони години?

Според древна индийска легенда, крал Рама построил мост между Индия и Шри Ланка преди милион години.

Останки от подобен мост могат да бъдат видени от сателитни снимки, макар че много експерти твърдят, че това е естествена формация.

Според доктор Бадринараянан, индийски учен и изследовател, по продължение на „моста“ могат да бъдат намерени камъни, очевидно изградени от човешка ръка.

Праисторическа стена до Бахамите

През 1968 до Бахамските острови е намерена стена, изградена от големи каменни блокове. Археологът Уилям Донато провежда множество гмуркания, с цел проучване на стената. Той достига до заключение, че тя била изградена преди 12,000 до 19,000 години.

По-късно камъните били изследвани от доктор Юджин Шин, който твърдял, че стената е естествена формация. Въпреки това по-ранни негови изследвания сочат, че само 25% от нея са се формирали по естествен път.

Колело на 300 милиона години

Колелото е намерено през 2008 години в Донецк, Украйна. То било намерено в мина на дълбочина от 900 метра.

След радиовъглеродно датиране, експерти стигат до заключение, че камъкът около колелото е на възраст между 300 и 360 милиона години.

Още удивителни артефакти може да намерите ТУК .

ancient-origins.net