Новини

Артефактите, които науката отказва упорито да признае

Метеоритни вкаменелости на Чандра Уикрамасин

На 29 декември 2012 г. в Шри Ланка, уж падна метеорит. Казваме „уж“, защото Международното метеоритно общество не е регистрирало таков. Но въпреки това учените започнали да изучават пробата на метеорита, която била в добра форма.

Докато изучавали прашната космическа скала, те направили изумително откритие: метеоритът имал признаци на вкаменен живот.

Чандра Уикрамасин и неговият екип публикували документ, в който очертали откритието на диатоми в пробата.

Това са микроскопични фитопланктони, които учените използват за наблюдение в условията на околната среда от миналото.

Диатомите се запазват изключително добре дори в най-екстремните условия.

Предполага се, че Уикрамасин е открил множество проби в метеорита. Това означава, че или скалата не е била метеорит, или животът в космоса е имал подобен еволюционен път към живота на Земята.

Черепът на Конрад

Преди около 360 милиона години, Земята навлезе във въглеродна ера, когато въглеродът и блатата обхванали големи части от сушата.

В тази епоха, обаче, не са били проследени проби от хуманоиди с изключение на един мистериозен череп, открит от Ед Конрад.

Конрад открил черепа през 1981 г. в Пенсилвания. Черепът се намирал в район на праисторически въглища, показателен за въглеродната епоха.

Конрад и други хора смятат, че черепът има същите нормални черти на обикновен човешки череп, но с едно основно усложнение: няма доказателства, че са съществували хуманоиди в ерата на въглерода, което е било стотици милиони години преди да се появят първите известни хуманоиди.

През 2011 г., проучване от Тайван заключи, че вкаменелостта на Конрад всъщност е човешки череп. Колкото и да е странно, историята е подбрана от хора, които искат да покажат, че Дарвин е сгрешил с неговата теория.

Каменната кукла от Нампа

Айдахо е домът на мистериозна фигура, която остава необяснима. Фигурата е изкопана през 1889 г., когато работници копали кладенец в Нампа, точно извън Бойз.

Прилича на човешка кукла, но направена от камък и глина, фигурата е била погребана на 100 метра под повърхността на Земята.

Скалата около куклата, датирала от преди 2 милиона години, далеч преди някой хуманоид да е стигнал до Айдахо.

Палеонтолозите смятат, че само Homo sapiens имат способността да изработят нещо подобно, но те се появяват само преди 200 000 години.

Тази каменна кукла, има богато украсени шарки, които са ясно очертани от ръка.

Дясната ръка дори е циментирана към куклата, което показва ясни признаци на художествена изработка. Това със сигурност е създадено от древни хора, които не е трябвало да съществуват по онова време.

Загадъчните кръгове на UC Riverside

През 1986 г., учени от Калифорния Ривърсайд открили мистериозна скала в Уисконсин.

Скалата имала тайнствени кръгове върху нея, издигната над повърхността и идеално кръгла.

Дори до ден днешен, вкаменелостта все още останала загадка. Никой не можел да обясни какво би могло да направи перфектни кръгове в морското дъно преди 450 милиона години.

Гигантите от Невада

Индианците Пайот в Невада, разказват истории за Si-Te-Cah – раса червенокоси великани, които са живели в Невада хиляди години преди Пайот да засели земята.

Други индиански племена в САЩ разказват подобна история. Според Пайот, племената се обединили, за да победят гигантите и накрая ги изгонили от родината си след продължителна война.

Западните преселници, първоначално не вярвали на индианците, отхвърляйки легендите като безсмислени истории.

Това се промени през 1911г., когато миньорите открили пещерата Lovelock, докато се опитват да добият тор от прилепите гуано.

Пещерата била огромна и миньорите открили, че тя е била обитавана и преди. Когато започнали да копаят, открили стотици древни артефакти, заедно с огромни кости, които изглеждали човешки, но високи почти 3 метра.

Разкопките също разкрили вкаменени отпечатъци на ръце, които били много по-големи, от който и да е човешки отпечатък.

Най-интересната находка били черепите. Всеки открит череп имал странно оформена челюстна кост и удължени черти. Черепите били по-големи от обикновен човешки череп и всички характеристики сочели към странен нов вид, който е обитавал пещерите на Lovelock.

„Извънземното“ от Атакама

През 2003 г., в чилийски призрачен град е открит скелет с дължина 15 сантиметра. Намерен в пустинята Атакама, мумията е наречена Ата.

Въпреки, че изглежда като подобие на човек, има и други странности. Има заострен череп, гигантски очни гнезда и две липсващи ребра. Със сигурност това е цялото доказателство, от което се нуждаете, че извънземните са истински, нали?

През 2018г. учените разкриха част от пъзела. ДНК-то на мумията потвърди, че е човек, който дори е живял там.

Първоначално смятан за древен, учените в крайна сметка установяват, че останките са едва на около 40 години. Те открили също, че дори и да е родена преждевременно, костната й структура е толкова развита, колкото на 6-годишно дете.

Също имала шокиращ брой редки генетични мутации, вероятно описващи заболявания и състояния, които съвременната наука никога не е виждала и не може да обясни.

Източник: Grunge