Тайни и загадки

Атомна бомба избухнала на Земята преди 12 000 години
. И днес мястото е опасно за живот

Древен град в Индия може се окаже мястото на последния атомен взрив. Радиацията от избухналата бомба била толкова силна, че районът все още се счита за изключително опасен. Учените са установили, че този атомен взрив датира някъде от преди 8000-12000 години.

Махабхарата е една от двата най-големи санскритски епоса на древна Индия. В тях се разказва за древна битка, в която се споменава експлозия като последно оръжие. Ударната вълна на експлозия изхвърля тълпи от воини на коне и слонове, сякаш те били изсушени листа. Вместо с облак във формата на гъба, експлозията е описана като перпендикулярна, при която талази дим последователно се отворили като гигантски чадъри.

Натоварени с цялата мощ на Вселената.
С нажежаема колона на дим и огън
Като ярки като хиляди слънца 
в цялото си великолепие светът усети
перпендикулярна експлозия.
Нараства тя след първия си удар.
Рисува разширяващи се кръгчета
като отварянето на гигантски чадъри.

Удариха ни с неизвестно оръжие,
Железен гръм от ясно небе,
Гигантски пратеник на смъртта.
Труповете бяха толкова изгорени
щото да бъдат разпознати бе невъзможно.
Косата и ноктите падаха.
Грънчице се трошаха, без видима причина,
И птиците побеляха. 

Всички храни са били заразени …
… за да избягат от този огън
войниците се хвърляха в потоците на реката.

Според археолога Франсис Тейлър има надписи в храмовете от района, които той е в състояние да преведе. Преводите разказват, че хората са се молели да бъдат пощадени от великата светлина, която се била „запътила“ към града, за да го унищожи.

Това без съмнение звучи точно като описание на атомна експлозия и последиците от нея. Това е изненадващо, защото до бомбардировките над Хирошима и Нагасаки ние не познавахме опустошителната сила на тези оръжия. Радиоактивното облъчване кара косата и ноктите да падат и макар че водата осигурява известно облекчение, тя не може да ви спаси. По време на проучването на града са открити много скелети, пръснати наоколо.

Тези скелети са на хиляди години и са едни от най-радиоактивните останки, намерени някога. Някои дори имат петдесет пъти по-високи нива на радиация от нормалното. Тези факти все още се проучват и, разбира се, са загадка за всички нас. Какво мислите за това? Може ли наистина да е имало ядрена война толкова отдавна и, ако е така, как е било възможно?

НП