Новини

Аутопсията на Диего Марадона изненада всички негови врагове

Резултатите от токсикологичния анализ на тялото на Диего Марадона бяха оповестени публично в Аржентина.

За мнозина те са сензационни,

защото първо не са открити никакви наркотични вещества, както маса народ прогнозираше. Освен това се оказа, че Диего е имал изключително много заболявания на различни органи.

Данните от тестовете накараха голямата му дъщеря Джанина да избухне в социалните мрежи.

„Тези к..чи синове, които очакваха тялото на баща ми да е пълно с наркотици, марихуана и алкохол, бяха неприятно изненадани. Да, той не беше много добре физически в последните си дни, но причините са били други. Не съм доктор, за да кажа какви. Знам само, че той беше много отпаднал. Все едно не говореше със собствения си глас, а чувах някакъв робот“, обяви дъщерята на Марадона в социалните мрежи.

Резултатите от токсикологията

са потвърдили опасенията на много от близките на футболната легенда. В тялото му не са открити следи от лекарства, които да контролират сърдечните му проблеми, които в крайна сметка доведоха до смъртта му. Както е известно, световният шампион от 1986 г. получи сърдечен арест на 25 ноември.

Изследванията не са намерили следи от алкохол и никакви забранени медикаменти. Тестовете единствено са дали положителни резултати за психотропни вещества: венлафаксин, куетиаприн, леветирацетам и налтрексон.

Според информационна агенция „Телам“,

венлафаксинът е антидепресант за контролиране на гнева, а куетиапринът е за лечение на депресия и някои зависимости.

Леветирацетамът въздейства върху централната нервна система, като причинява сънливост и забавена реакция. Последното вещество се съдържа в лекарства за борба с алкохолна зависимост.

Относно здравословното състояние на Диего Марадона са открити следи от редица заболявания. Сред тях са чернодробна цироза, белодробни и бъбречни проблеми, атеросклероза, хипертония, исхемична болест на сърцето и стомашни киселини.

blitz.bg