Съзнание

Австралийският премиер разбуни духовете в социалните мрежи със снимка на бебе и бира

Снимка на австралийския премиер Малкълм Търнбул, който държи внучката си в една ръка и бира в другата, предизвика смесени реакции, предаде ДПА. Търнбул пусна във Фейсбук снимка как държи внучката си и бирата на футболен мач в Сидни.

„Срамота е да държиш дете и алкохол“, написа потребителката Мардж Уокър в отговор на поста, който Търнбул нарече „Мултитаскване на мача“.

„Да учиш децата да пият бира на мача от ранна възраст. Страхотен родител, няма що“, написа друг потребител.

Друг пост, който впоследствие бе изтрит, критикува Търнбул, че „държи и бебе, и бира“ и казва, че е „отвратителна гледката на хора, издишващи алкохолни пари върху бебето“.

Много други обаче защитават премиера под този негов пост, който вече е събрал 16 000 лайка и над 1600 коментара.

„Виждам дядо, който прекарва приятен момент с внучето си на мач. Ето това е австралийско“, написа Алма Андерсън.

Търнбул защити поста си. „Мисля, че опираме до пощуряването на социалните медии, когато човек вижда такива неща. Ако човек се чувства добре в кожата си и се държи естествено, няма нужда да прави друго“, каза той за радио Трипъл Ем в Сидни днес.

Парламентаристи, включително лидерът на опозицията Бил Шортън, също защитиха премиера. „Открих нещо, по което Малкълм и аз сме на едно мнение. Това са глупости. Оставете го да бъде дядо“, написа Шортън в Туитър.

„Мисля, че е важно да кажем, че Австралия не е страна на детегледачки. Няма нищо нередно човек да държи внучката си в една ръка и бира в другата“, каза сенаторът от управляващата Австралийска либерална партия Джеймс Патерсън на журналисти в Канбера.

НП/ БНТ