Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Автомобил „Тesla“ се самовзриви и предизвика много въпроси

Tesla изпраща екип от експерти, които да изяснят обстоятелствата около експлозията на техен автомобил в един от подземните паркинги в Шанхай, съобщиха от компанията.

Това стана след като в социалната мрежа Weibo беше разпространен запис от камера за видеонаблюдение от един от подземните паркинги в Шанхай.

На кадрите се вижда бял дим, идващ от колата, която след няколко секунди експлодира, причинявайки щети на друга кола, паркирана наблизо.

“След като вчера получих информация за инцидента в Шанхай, веднага изпратихме екип на мястото на инцидента”, се казва в официалното съобщение на Tesla.

Компанията съобщава, че понастоящем поддържа връзка със съответните органи и помага да се изяснят обстоятелствата около инцидента.

“Според наличната информация в момента, в резултат на инцидента няма пострадали хора”, се казва в изявлението на компанията.

В автомобилната индустрия се коментират въпроси свързани със сигурността на батериите на „Тесла“, но всичко това се потулва и остава встрани от медийния поток.

2019/БГНЕС

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.