Бъдещето пред човечеството: Хората ще общуват чрез телепатия, вечността ще бъде постижима

Според футуролога от Университета по сингулярността в Силициевата долина Хосе Луис Кордейро в следващите 20-30 години ще се появят технологии, които ще дадат възможност да се подмладяват хората и дори да бъде избегната смъртта.

„Ние ще можем да живеем по-дълго, запазвайки организма си в добро състояние. А нашата крайна цел е да получим възможността да живеем вечно”, каза ученият. Според него отсъства биологичен предел за човешкия живот.

Освен това Хосе Луис Кордейро смята, че в бъдеще хората ще получат възможност да общуват помежду си с помощта на телепатията.

„Ще започнем да общуваме по телепатичен път, мозъците ни ще се свързват направо. Днес нашата комуникация е несъвършена, защото устната реч е много неефективна технология, бих казал примитивна”, подчерта той.

Футурологът смята, че изкуственият интелект ще изпревари човешкия. „Идва друга технология – изкуственият интелект. Той ще се развие до нивото на човешкия, а след това ще го изпревари. Затова трябва да се обединим с изкуствения разум. Би било много препоръчително”, каза ученият.

По-рано основателят на „Спейс екс” и „Тесла” Илън Мъск нарече изкуствения интелект основна заплаха за човечеството.

НП/ RT, Бгнес

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.