Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

БЪЛГАРИЯ ЗАСТАВА ДО САЩ И НЯМА ДА ПОДПИШЕ

България оттегля подкрепата си от глобалния пакт за миграцията. Това е едно от най-разумните решения в новата ни история.

След като това стане факт страната ни ще се нареди до САЩ, Австрия, Унгария, Австралия, Хърватия, Чехия, Полша и други отговорни държави.

„Споразумението на ООН по въпросите на миграцията би превърнало предизвикателството във възможност за развитие, би подобрило живота на милиони хора.“

Тази неясна и опасна формулировка е разпространявана усилено от медии близки до Джордж Сорос, недолюбвания от американския президент Доналд Тръмп, спекулант.

„Ако го бяха прочели, (тези държави) нямаше да се оттеглят от споразумението“, заяви говорителят на ЕК, като цитира мнението на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Миграцията е общо предизвикателство и има нужда от общо решение, със споделена отговорност, добави говорителят.

Размитата реторика и политическа еквилибристика не спират до тук и заблудата продължава да се разказва в различни репортажи от официозните медии.

Подробности за пакта на ООН вижте тук

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.