България

БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА НА БЕЖАНЦИ И МИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, по време на посещението си във Великобритания, посъветва европейците: „По-добре внимавайте за себе си. Миграцията променя културата и средата за сигурност. Не вярвам, че това е добре за Европа и за нашата страна.“

Израел не желае да е разпъван на кръст

Израелският премиер Бенямин Нетаняху безпрецедентно се отказа от споразумение с ООН за разселване на бежанци.

През последните седмици се обостриха протестите на активисти в Тел Авив, където в южните райони са настанени повечето от африканските бежанци.

Нетаняху отишъл на среща с тях и след разговорите взел решение да се оттегли от споразумението.

Хърватска каза „Не“

Условията в бежанския приют край Загреб са по-добри от условията в 90% от хърватските училища, казва хърватският вътрешен министър в интервю за Дойче Веле. Според него, много хървати живеят по-зле от бежанците.

Хърватска реши да се оттгели от споразумението с ООН за разселване на бежанците.

Австрия е по-твърда отвсякога

Австрийският министър-председател Себастиан Курц показа мъдрост и каза: „Отнасяме се много критично към няколко точки от пакта за миграцията, сред които смесването на поискана защита и трудова миграция“.

По думите му някои текстове от документа представляват заплаха за националната сигурност на Австрия. И  отказа страната му да става заложник на незнайно кой болен мозък.

САЩ не приема диктата на ООН и ЕК

САЩ отказа да участва в тази манифестация на лицемерие и безчовечност дирижирана от някакви невидими чиновници в ЕК и ООН.

Думите на президента Доналд Тръмп бяха потвърдени тези дни по отношение на нелегалната и друга миграция свързана с използването на социалната система на Америка.

Австралия няма да подпише

Островната държава няма да подпише споразумението на 11 декември в Мароко. Не приемаме националната ни сигурност и демократичини устои да бъдат поставяни под въпрос.

Министър-председателят Скот Морисън не е срещал съпротива от опозицията за отказа на Австралия от споразумението.

Унгария е първата страна отказала споразумението

Виктор Орбан не прие да се наведе и провидя сериозна заплаха за християнските ценности и културна идентичност на унгарския народ.

Министър-председателят на Унгария отказа страната му да участва в споразумението написано от служители на Сорос и предоставено на слугите им в ООН, както написаха унгарски медии.

Андрей Бабиш в списъка с национално отговорни мъже

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш каза вчера, че иска да изтегли своята страна от споразумение на ООН за миграцията.

Бабиш ще обсъди плана със своите партньори в управляващата коалиция, предаде „Ройтерс“, като се позова на уебсайта idnes.cz.

Полша остава с твърда позиция и се оттегля

Вътрешният министър на Полша Йоахим Бруджински препоръчва на правителството да се оттегли от договора на ООН за миграцията преди окончателното му приемане по-късно тази година.

Според министъра това споразумение ще насърчи допълнително миграцията към Европа, съобщи в „Туитър“ министерството.

България подписва споразумението. Какво пише в него?

Самото въведение оставя впечатлението, че документът пропагандира в полза на миграцията: „Ние признаваме, че миграцията е източник на благоденствие, иновации и постоянно развитие на нашия глобализиран свят“.

Нещо повече, правителствата се „задължават така да оформят пътищата за редовна миграция, че да бъде стимулирана мобилността на работната сила, като разширяваме и диверсифицираме наличието на такива пътища“.

На мигрантите, които нямат паспорти, трябвало да се издадат нови такива. Но нали Европа има вече горчивия опит с даване на нова самоличност на стотици хиляди мигранти.

След което се оказа, че сред тях са се промъкнали много членове на „Ислямска държава“, които носеха със себе си телефоните със снимки на отрязани човешки глави? (glasove.com)

След като премиерът Бойко Борисов на 20 юли направи този трезв ход в парламента по отношение на евентуални споразумения за връщане на мигранти в България, подкрепен от 100% от  гласувалите депутати, дали ще допусне на 10–11 декември т.г. България да се присъедини към такъв документ на ООН, който би имал катастрофални последици за една малка страна, ако не се корегират горните неадекватни и нелогични постановки?(epicenter.bg)