Видео

Байдън отказа да отговори на въпрос за извънземни

Бившият президент на САЩ

Барак Обама по-рано потвърди, че американските власти разполагат със снимки на въздушни явления, чийто характер според него все още не е известен.

Президентът на САЩ Джо Байдън в петък отговори неясно на въпрос на репортери какво мисли за природата на неидентифицираните летящи обекти.

Тази тема бе неочаквано повдигната

на съвместната му пресконференция с президента на Република Корея Мун Дже Ин в Белия дом.

Байдън беше на път да си тръгне, но кореспондентът на Fox News Питър Дузи пожела да зададе въпрос.

Байдън се пошегува в отговор,

че е готов да отговори само ако служителят на консервативната медия не му задава „вредни“ въпроси. „Това ще бъде нещо интересно“, обеща журналистът.

„Бившият президент Барак Обама твърди, че има снимки и записи на обекти в небето и не знаем точно какви са. Какво мислите Вие?“ – попита той Байдън.

Американският лидер се разсмя и не разкри позицията си.

„Бих го помолил още веднъж да потвърди.“, отговори той сред смеха на тълпата и напусна залата.

Обама потвърди този месец

в ефира на телевизионния канал CBS, че американските власти са имали снимки на въздушни явления, чийто характер според него все още остава неизвестен.

Той обаче отхвърли твърденията, че правителството на САЩ „държи извънземни и техните кораби“ в някаква тайна лаборатория.

Програма за изследване на НЛО

В края на 2017 г. стана известно, че Пентагонът преди това е управлявал класифицирана програма за събиране и анализ на данни за „аномални космически заплахи“.

През 2007-2012 г. за нея бяха отпуснати $ 22 млн. Отначало Агенцията за разузнаване на отбраната на САЩ е отговаряла за програмата.

Шеф на програмата е бил Луис Елисондо,

кариерен американски офицер от военното разузнаване, който подаде оставка през 2017 г.

Според него причината за подобна стъпка е недостатъчно сериозно отношение към работата му от страна на ръководството на Пентагона.

След като информация за съществуването на програмата изтече в пресата, Министерството на отбраната на САЩ пусна поредица от видеоклипове, които показват контактите на американски военни пилоти с НЛО.

изт.

Последвайте линка за срещата в София:

https://www.tickets.ndk.bg/content.php?t=ODdlNzZkdHB8c2hvd19ldnR8c3VidHB8RElSRUNUfGd1ZXN0X29rfDF8RUlEfDY2ODV8SElEfDk0fEhJTnwxfFV8Vy0xfGRpc3B8ZV9oYWxs-ИЗМАМНА-РЕАЛНОСТ&lang=bgr