Новини

Безчинсва. Попитайте жителите на Страсбург… и четете коментарите

Стотици коли изгоряха в новогодишната нощ в Страсбург

Стотици коли изгоряха в новогодишната нощ в Страсбург (видео)

Полицията в Страсбург задържа 40 души, заподозрени в мащабни палеж в западните райони на града в новогодишната нощ.

По предварителни данни 220 автомобила са били унищожени от пожари, съобщи вестник „Dernieres Nouvelles d’Alsace“, цитиран от TACC и „Фокус“.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

„Никога не сме имали подобна ситуация“, призна заместник-кметът по сигурността на Страсбург Робърт Ерман.

„Никога не съм виждал това да се прави: автомобили са подпалени под прозорците на къщите. Всички квартали на Страсбург бяха засегнати по някакъв начин.“

Потребителите на социалните мрежи публикуват кадри от нощните палежи, на който се виждат коли, обърнати наопаки и горящи точно в средата на улиците.

Вестникът отбелязва, че въпреки че префектурата на Департамента в Долен Рейн не посочва точния брой на унищожените автомобили, вече може да се каже, че ситуацията е поне два пъти по-лоша, отколкото година по-рано.

В процеса на потушаване на безредиците, продължили почти до сутринта, няколко служители на реда са били ранени. Съобщава се и за най-малко един пострадал гражданин от взрив на запален автомобил.

Подобни инциденти се случиха в градовете Мюлюз, Мютциг, Оберне, Баре и Селестат.

Ето и истинската реакция на хората, които от страх да не бъдат арестувани за „нетолерантност“ крият имената си.

И следват коментари от мрежата:

От Страсбург (нерегистриран)

Проблемът е, че градът се управлява повече от 10 години от левите либерали. Градът е истинска кочина-араби и африканци вилнеят,даже и да ги хванат, после ги пускат-в името на толерастията. Аз лично вече не взимам градски транспорт-все едно съм някъде в Близкия изток. Тези 40 и тях ще ги пуснат-ще кажат,че не са ги разпознали от камерите.

От Францата (нерегистриран)

В Ница е пълно с жандармеристи , въоръжени с автомати и облечени с бронежилетки. На Коледния базар се влиза след като преминеш през скенер като на летище. В същото време се ретланслира арабски религиозен канал и повечето деца по улицата са арабчета. На бездетните Меркел и Макрон не им пука защото за тях светът свършва с тяхната собствена смърт.

Ами то (нерегистриран)

става дума за новогодишни фойерверки на ислямските скакалци във Франция. Вижте ги, чернилки и араби, с шалове и маски, си правят веселба. И още по-зле ще става, защото милиони нови скакалци нахлуват от Близкия Изток и Африка, поканени от ШМеркел и Макарона.

Копчо (нерегистриран)

Ами пускайте орки в Гейропа, и после се чудете кой ви с..а в гащите!

Наблюдател 1 (нерегистриран)

Едно обаче ме е яд: Това, което сега ще възмути болшинството от еврогейците е, че колите са запалени без да им бъдат поставени филтри за почистване на изгорелите газове и от това въздухът се е замърсил. Приоритети, какво да правиш…