Новини

Безпрецедентен ход на RAF, който разбуни конспиративни теории

След десетилетия секретност, Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство (RAF) ще публикуват целия си архив на наблюдения на НЛО над британската територия.

Това е безпрецедентен ход, който със сигурност ще разбуни още повече конспиративни теории.

Играта на Кралските RAF

RAF затвори „бюрото за НЛО“ през 2009 г. след 50 години доклади, в които не е установена сериозна заплаха.

За разлика от официалните доклади обикновени британци са ставали жертви на отвличания и свидетели на необикновени явления свързани с НЛО активности на Острова.

Записите от това звено на RAF традиционно се изпращат в Националния архив, където се съхраняват като класифицирани документи.

Сега най-новите доклади ще бъдат качени в онлайн архив на специална страница, съгласно заявка за свобода на информацията, подадена от информационната агенция „Прес асосиейшън“, а също така и от rt.com

Какво общо има програмата за радарно излъчване от епохата на студената война с последните наблюдения на НЛО? Този въпрос едва ли ще получи отговор от разсекретените архиви, тълкува Н. Поуп ходът на британските служби.

„Беше преценено, че би било по-добре да се публикуват тези записи, вместо да продължават да се изпращат документи в Националния архив“, заяви говорител на RAF и остави журналистите без отговор на десетки въпроси.

Процесът на разрешаване на декласификацията вече е в ход. От ВВС на Кралицата очакват те да бъдат публикувани онлайн „през първото тримесечие на 2020 г.“

Архивите се състоят изцяло от кореспонденция с представители на обществото, които трябва да подават доклади за наблюдение на НЛО в местната полиция, след като RAF затвори бюрото си за НЛО.

Говорителят на Кралските военно въздушни сили внимаваше много на пресконференцията, да не потвърди или отрече, съществуването на извънземни.

„МО няма мнение за съществуването или по един или друг начин на извънземен живот и не разследва доклади за НЛО“.

На 21 януари имаше нови наблюдения на НЛО над Лондон и то на дневна светлина. В интернет се появиха толкова клипчета, че няма как да са били фалшиви всички.

Така, че не по-малко интригуващо от разкриването на архивите вероятно ще си остане и всекидневното наблюдаване на странни явления на територията на Великобритания.

А слуховете ще продължат да бъдат подхранвани от подобни прояви на декласифициране на ненужни документи от различни агенции. И това едва ли ще отиде в графата „горещи новини“ за любителите на X-Files.

rt.com