Новини

Бил Гейтс направи глобална прогноза за 2021 година

Основателят на Microsoft Бил Гейтс направи няколко прогнози за 2021 г. за целия свят в интервю за срещата на върха GeekWire.

Той говори за причините за глобалните климатични промени на Земята, както и кога ще приключи пандемията на коронавируса.

Гейтс вярва, че ситуацията с коронавируса

само ще се влоши до края на 2020 г., но от началото на следващата година ситуацията ще се промени към по-добро.

Според анализатора към този момент вече ще се появят лекарства, които могат успешно да се борят с коронавирусната инфекция. Ще бъдат създадени моноклонални антитела, които ще предпазят човешкото тяло от чужди антигени.

Той е уверен, че до началото на следващата година ще бъде одобрена поне една ваксина от тези, които в момента се подлагат на изпитвания.

Пандемията ще приключи само когато

всички без изключение държави се справят с нея.

По отношение на продължаващите климатични промени милиардерът каза, че зелената енергия е много добра, но

Eкологията на планетата продължава да страда

от производството на стомана и цимент.

В края на разговора Гейтс заключи, че хората са разбрали по-добре природата. Следователно като цяло животът трябва да бъде по-добър.

Земляните най-накрая осъзнават заплахата от глобалното изменение на климата. Повече от половината от световното население вече възприема изменението на климата или като криза, или като много сериозен проблем.

Напускайки Microsoft,

Гейтс се захваща с различни изследователски проекти, повечето от които са насочени към решаване на глобалните проблеми на човечеството.

Мултимилиардерът се превърна в експерт в много области, включително медицина, екология и социология.