Тайни и загадки

БОГ Е ЖЕНА: РАЗКАЗ НА ЧОВЕК, ЗАВЪРНАЛ СЕ ОТ ОТВЪДНОТО

Човек изпада за кратко в клинична смърт и твърди, че е видял Бог, а висшата сила се оказва жена.

Ребека претърпява анафилактична реакция към предписани лекарства и това довежда до сърдечна недостатъчност и спешно влизане в реанимация.

Събитията в реанимацията

Тя споделя, че докато безжизненото й тяло лежи в болницата, чува мислите на докторa.

Виденията за обкръжаващата среда жената описва като многоизмерни и има чувството за преминаване от едно измерение в друго с изключително бърза скорост.

Пациентката разказва разпалено: „Аз усещах и друго присъствие. То ми проговори с успокояващ женски глас. Не я виждах. Тя не говореше с думи, а с мисли. Когато се запитах дали ще умра, тя с абсолютна сигурност каза: „Не!“.

Решението на Богинята е окончателно: „Родителите ти не искат това“.

Съзнанието на Ребека

Думите на Богинята остават в съзнанието на Ребека, която си ги спомня все едно са написани на черна дъска: „След това тя ми каза, че всичко ще е наред.“

Ребека се връща към живота след няколко минути. Убедена е, че това, което й се е случило, не е халюцинация.

В уебсайта на „Фондация за изследвания близки до смъртта“ тя пише: „Вече не се боя от смъртта. Дори я приветствам и нямам търпение да се прибера у дома. Усетих безкрайна доброта и безусловна любов“.

Някои експерти твърдят, че тези видения са честа практика, а не знаци и послания от Рая или Ада.

Доктор Сам Парниа от „Langone School of medicine“ в Ню Йорк казва, че за тези изживявания има научно обяснение. Според него те се дължат на самосканирането на мозъка като функция за самосъхранение.

express.co.uk