Тайни и загадки

Божиите синове и тайните нацистки общества

Днес документи доказват, че вярванията на нацистите са се базирали на древни езически знания и митичните битки между силите на светлината и мрака. През 1930 г. те започват претърсване на „покрива на света“ в търсене на доказателства за древни върховни жреци, за които вярват, че са техни праотци по кръвна линия. Вярата на нацистите в тези предшественици формира основите на новата германска религия, в която Адолф Хитлер е върховен жрец. Вдъхновение за новата арийска раса от свръхчовеци, която ще господства над света.

За да утвърди своята нова религия, Хитлер първо трябва да елиминира алтернативните. И така ще постигне абсолютен контрол като използва не само силата на митовете. Той ще асимилира и християнските ритуали. Най-близкото му обкръжение е със силно влечение към окултното и му помога за реализирането на целта. Сред тях били заместник-фюрер Рудолф Хес, нацисткият комисар по философия и образование Алфред Розенберг, Йозеф Гьобелс, министър на пропагандата и Хайнрих Химлер, лидер на СС и нацистките лагери на смъртта. Той е бил експерт окултист в Третия райх и архитект на новата нацистка религия.

В основата на тази нова религия била древна окултна легенда, разказваща историята на изчезнал континент в Атлантическия океан. Там живяла раса от свръхчовеци, която изгубила божията милост заради злото и покварата си. Потоп заличил тези същества от лицето на Земята.

Но преди пълното унищожение няколко свещенослужители бягат с лодка. Те, според легендата, са се придвижили към Индия и Тибет.

Хитлер вярва, че тези жреци са истинската раса от арийски богочовеци и са предшественици на индийските и европейските народи. Земята се наричала Атлантида. Германските мистици твърдят, че митът за атлантите е действителна история. Те вярват, че арийците са избраните хора, произлезли от свръхсъществата от Атлантида. Според Хитлер, атлантите са изгубили силата си, защото се сношавали със смъртните.

В тези теории се корени същността на нацистката доктрина. Райхсфюрерът от СС Хайнрих Химлер, отявлен националист, превръща в своя мисия да докаже, че германският народ е наследил атлантската господстваща раса. Химлер твърди, че тя има своите корени в Тибет. Той не само е убеден, че окултната легенда за Атлантида е истина, а дори изпраща секретни мисии в търсене на знание. Митичните свръхсъщества от Атлантида са се придвижили от Тибет към Северна Европа и техните потомци са формирали северните арийски раси. По указания на Химлер, експедиции с правителствено финансиране били изпратени в Тибет в търсене на доказателства за техните предци. За да документират процеса, нацистките изследователи занемат филми, рисуват специални скици, изграждат генни банки и създават арийски биофонд.

През 1946 г. в следвоенен разпит пред американската армия учен от СС, ръководил на една от тибетските експедиции, разказва: ”Химлер изложи своето схващане, че северната раса няма земен произход, а слиза директно от небето. Те идвали, за да заселят континента Атлантида с нов живот. Древните преселници основавали велика цивилизация в Централна Азия.” Селата в Тибет били подложени на обстойни физически проучвания от нацистките изследователи в търсене на арийски физически отличителни белези. СС вярват почти френетично, че предшествениците им са богове. Така условието да бъде лесно пресъздадена тази раса от арийски богочовеци е едно – чрез селективно размножаване.

Хитлеровите теории за развитие на расата били готови за ново влияние, този път от поддръжника на Обществото Туле, Алфред Розенберг. Расистки философ и окултист, той в последствие се превърнал в гласа на фюрера по свръхестествените въпроси. В своята книга „Митът на XX век“ Розенберг пренаписва историята на Германия и полага основите на новото нацистко верую: Религията на кръвта.

Розенберг съзира в кръвта религиозното и значение като решаващ фактор. Казано накратко: „Църквата трябва да бъде църква на кръвта, а не църква на вярата или църква на убежденията“. Кръвта сближава и обединява северните раси. За Розенберг чистокръвното родословие, расовата идентичност са ключови белези за новата идеология. Шефът на Туле проповядва: „Човешката кръв пренася душата на расата. Ако погледнете назад в езотеричните традиции на Запада, ще откриете, че кръвта винаги е била смятана за носител на духа. Тя е свещена субстанция, която поддържа както физическия живот на човека, така и духовния.“

Като символ за новата религия Хитлер избира свастиката. Свастиката се среща по целия свят в много различни култури през цялата история.

От най-ранни времена пречупеният кръст символизира добрия късмет. В Азия и до ден днешен е религиозен символ на хиндуизма и будизма. Носели са я кралете на северните народи върху щитовете си като магическа защита и това е имало основание. Символизирала е чукът на Тор, а той е бил Бог на мълниите и могъществото. Определян е като много мъжествен и патриархален бог. А нацистите са се възхищавали от подобни качества. За викингите свастиката символизира арктическото слънце, боготворено в езическите ритуали като носител на живота и добрата съдба.

За Хитлер свастиката има различно значение. Фюрерът пише: „В свастиката виждаме мисията си – борбата за победата на арийския човек.“

НП