Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Често децата виждат това, което възрастните не могат

Изследователят на аномални феномени от САЩ Джейсън Оффут е автор на редица книги, в които описва реални истории, подобни на приказки, разказани му от жители на родния му щат Мисури.

Шестгодишната Илейн Латрум, която вече е възрастна, разказала, че като малка се обръщала с гръб към вратата, защото оттам някой или нещо непрекъснато я наблюдавало.

Семейството живеело в Канзас Сити в собствен дом. В стаята си през деня момичето се чувствало удобно, но през нощта всичко се променяло.

Веднъж Илейн се събудила ужасена. Видяла момче на сходна с нейната възраст с тъмна коса и старинно пенсне.

То я погледнало от прага, после се приближило и седнало на ръба на нейното легло.

На следващия ден Илейн разказала на майка си какво е видяла и тя предположила, че това е нейния дядо. Илейн обаче вярва, че е видяла някой друг. 

Децата често виждат неща недостъпни за възрастните. Гледайки детето, можете да забележите как то гледа празното място с интерес, сякаш вижда там нещо реално.

Пораствайки децата просто забравят за това и губят способността си да виждат финия свят.

Детството на Диана Дейвис преминало в Пенсилвания. Един ден тя забелязала редом със себе си човешка сянка.

Тъмната фигура се приближила до нея и Диана я погледнала внимателно – това сякаш подплашило съществото и то се отстранило.

Диана последвала сянката и тя бързо се отдалечила от нея и тъмната фигура изчезнала − това било призрак или същество от друго измерение.

Майк и Ким Смитмейер си купили къща в съседен град. През 2003 г. им се родили близнаците Ренди и Ден.

Животът на семейството протичал спокойно и щастливо, докато в него не влязло нещо страшно … 

За първи път това се случило през 2006 г., когато момчетата били тригодишни. Ким стояла на втория етаж, държейки Дан на ръце.

После детето погледнало стълбите, които водели надолу, и попитало: „Мамо, кой слиза там?“ Ким погледнала стълбите, но тям нямало никой.

Дан обаче продължил да се взира в една посока, погледът му явно следял някого и в един момент казал: „Отидоха си“. 

Инцидент бил почти забравен. Веднъж седемгодишният Дан признал на майка си: „Гласовете ми казват да те убия, да одера котката ни, а след това и брат ми“.

В своето отчаяние Ким започнала да говори на призраците: убеждавала и молела невидимите обитатели да оставят семейството им на мира и да не плашат децата.

Неочаквано нападенията срещу Дан спрели и в къщата се възцарил покой.

Така и днес когато децата ни кажат нещо несвързано според нас с реалността е добре да се замислим преди да ги погледнем с недоумение.

Данаил Мислинский

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.