Новини

Китайска провинция крие древна технология на Анунаките

Дали пещерите Лонгю са доказателство за древна технология, използвана от Анунаките?

С какви средства и технологиии преди хиляди години са били транспортирани почти 1 милион кубически метра скала? Това, което прави Лонгю още по-мистериозни, е фактът, че не съществуват никакви исторически записи, в които да се споменава тайнственият подземен комплекс.

Произходът им е пълна мистерия

Тази структура, построена незнайно кога, може да бъде открита на хълма Финикс в провинция Джъдзян в Китай.

анунаки пещери китай

Прекалено много въпросителни

Археолози, архитекти, инженери и геолози от цял свят не могат да дадат точно обяснение за това как са били изкопани пещерите и най-вече – от кого и защо.

Пещерите Лонгю са огромни, а строителството е изключително сложно. В същото време моделът, разположението и стилът на всяка пещера са почти изцяло подобни.

Резките по стените са еднакви и внимателно издълбани. За постигането на подобно нещо са били нужни измервания, за които в древността все още не е имало инструменти.

Днес учените изчисляват, че на 1000 души, работещи денонощно, ще са им били нужни шест години, за да изкопаят пещерите.

В района не са открити инструменти

и учените не знаят как са постигнати такава симетрия, прецизност и прилика между различните пещери.

Макар от там да са извадени близо милион кубика камъни, няма доказателства за това къде е отишъл този материал, нито пък има следи от участвали работници.

Учените не изключват хипотезата тези пещерите да са били свързани.

На много места стените помежду им са много тънки, само 50 см, но не са свързани и изглежда нарочно са оставени така.

Друг странен факт е, че въпреки че през вековете регионът е бил обект на много наводнения, бедствия и войни, скалите са ерозирали, формите и декорациите в пещерите са останали непокътнати.

пещера анунаки

Поредната мистерия около тези обекти е,

че никой не може да каже кой ги е построил. Някои учени твърдят, че не е възможно и логично толкова огромен проект да бъде свършен от обикновените селяни.

Други изказват недоумение защо, ако тази работа е била възложена от императора например, няма никакви исторически данни за това?

Някои археолози предполагат, че пещерите са били гробници за стари императори, императорски зали или складове.

Това обаче е малко вероятно, защото вътре не са открити скъпоценности, нито гробници или артефакти.

Друга хипотеза е,

че там се е добивал някакъв минерал, но следи от миньорски уреди и сечива не са открити. Не се знае и къде са отишли камъните.

Някои по-смели изследователи поставят на масата хипотезата, че пещерите може да са резултат от древна изгубена технология за строителство, принадлежала на Анунаките.

Може би древните култури по света, които по някакъв начин са свързани помежду си, преди хиляди години са притежавали технология, която им е позволявала да създават такива мащабни структури.

пещери анунаки

НП/2021