Видео

ЧУДО СЪС СВЕТАТА ДЕВА в Аржентина предизвика стълпотворение

В една от неголемите църквички на аржентинския град Сан Хосе де Метана, провинция Салта, е станало чудо. Поне така твърдят тамошните свещенослужители и енориаши.

Според очевидци, от очите на статуята на Дева Мария изведнъж потекла подобна на кръв червена течност.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Новината за невероятното събитие мълниеносно се разнесла в областта и към споменатия по-горе храм започнали да се стичат хиляди поклонници, желаещи да видят «плачещата» Мадона.

Трябва да се отбележи, че скулптурата на Дева Мария е била передадена на църквата от местния жител Фриас Мендоса.

Според него статуята и преди е «плакала» с кървави сълзи, а освен това самата Дева Мария не веднъж му се е явявала на сън.

Приемайки това за знак свише, аржентинецът дарил статуята на църквата и тя тя била охотно приета, макар че служителите не повярвали веднага на думите на техния земляк.

Сега свещенослужителите очакват специална комисия, която ще трябва да потвърди или опровергае факта на божественото чудо. 

Ще напомним, че в страните от западното полукълбо «плачещите с кървави сълзи» статуи се явяват своего рода аналог на мироточещите икони в източното православие.

За последния век в Северна и Южна Америка са били официално регистрирани стотици подобни случаи.

От очите на статуята на Дева Мария, Спасителя и други светци внезапно се е появявала дестилирана вода, ароматно масло, загадъчна течност с прозрачни кристали и даже истинска човешка кръв, при това от неизвестна на науката група.

Дейли Мейл