Тайни и загадки

Студените досиета проговарят. Свободната енергия е забранена за човечеството – защо?

Наличието на свободната енергия е факт, укриван с цената на всички възможни средства. Десетки учени са преследвани унижавани и дори ликвидирани от невидима ръка. В поредица от статии Новото познание разказва за откритията, които са в състояние да съградят цивилизацията като космически и духовен колос.

Идеите на Виктор Шаубергер се прочули преди Втората световна война, когато бил принуден да работи за нацистите върху екзотичен диск, подобен на летяща чиния, както и генератор на енергия. През 1958 г. той пътувал до САЩ, където му обещали, че ще може да произведе устройствата си. Но бил подведен да се откаже от всичките си права и никое от изобретенията му не било разработено. Завръщайки се в Австрия, той починал като огорчен и съсипан човек.

Философът-утопист, художник и учен Уолтър Ръсел има значителен принос в изследването на енергията, макар това да се отрича от традиционните академици. Ръсел преразгледал Менделеевата периодична таблица на елементите, оформяйки я като спирала, с което предрекъл съществуването на много непознати елементи и изотопи като плутония и деутерия (тежък водород). Космологичните му теории за мистичната природа на реалността предизвикало физиците да погледнат на енергията, светлината и материята като на единна субстанция.

Електростатичният генератор на Уимс-Хърст бил високоволтов механизъм, разработен в началото на XIX век. Високотехнологичен вариант на устройството на Уимс-Хърст е „Тестатика“ или швейцарският ML преобразувател. Разработен от Пол Бауман и обществото Methernitha в Швейцария през 70-те години. Това устройство за свободна енергия е чудо, работещо над 20 години и осигуряващо електричество на малка самозадоволяваща се християнска комуна. Много технически експерти са удивени от свръхпроизводителността му. Комуната смята, че човечеството все още не е готово да поеме отговорността за такава неограничена енергия и пазят технологията в тайна. Когато светът бъде духовно готов за нея ще я получи, успокояват от Methernitha.

Въз основа на изобретенията на велики мислители като Тесла и Морей започнала съвременната ера на изследване на свободната енергия. През 50-те години, когато в САЩ били „наблюдавани“ пълчища от летящи чинии и космическата програма се опитвала да настигне руснаците и техния Спутник, мъж на име Т. Таунзенд Браун се занимавал с експерименти, противоречащи на конвенционалното разбиране на електричеството, гравитацията и двигателната сила.

Изобретателят от Юта Пол Пентон е създал т.нар. от него „горивен процесор GEET“. Това е плазмен генератор, подобен на свръх карбуратор, който практически работи с 80% вода и е напълно безвреден за околната среда. Този уред замества карбуратора и ауспуха, комбинирайки ги в едно устройство. Работи с вода, смесена със суров петрол директно от кладенеца с плътност 39.5°. Суровият петрол се използва само за начално запалване на двигателя. Основното гориво е вода.

През 1989 г. двама физици от университета в Юта – д-р Стенли Понс и д-р Мартин Флайшман предизвикват медиен фурор, съобщавайки за студен синтез в бутилка. Няколко независими експеримента водят до подобни резултати. MIT и други престижни университети побързали да ги обвинят в измама и развенчаването им било светкавично и безмилостно. В цялата история на науката винаги, когато се появи нещо застрашаващо възприетите идеи, например, откритията на Галилей с телескопа му и идеята му, че Земята обикаля около Слънцето, а не обратното, отместването на континентите и други твърдения, които впоследствие бяха потвърдени. Първоначалната реакция на науката е да отхвърли новото като безсмислица, без дори да погледне данните.

Студеният синтез и свободната енергия са нови енергийни феномени, които дотолкова застрашават да подкопаят основите на съвременната физика и химия и всички други науки, че не е изненада силно негативната реакция на така наречената официална наука.

НП/Свободна енергия