Съзнанието е неразгадаемо за науката. Това ли е другото име на душата ?

Душата на човек прониква в неговото тяло. Тя прониква в сърцето, в ума му, но същевременно e вън от тях. Тя прониква целият Космос, но е същевременно е извън Космоса. Душата е повече от всичко, което можем да си представим.

Тя не може да се опише с думи и когато се говори, че Бог живее в човек, се подразбира неговата душа. Обиталището на Бог не е човешкото сърце, нито човешкия ум, а човешката душа.

Според принципите на Хермес, или по-късно в египетската митология, наречен Тод, това което става на Земята има аналогичните измерения в духовния и в божествен свят. Различни са единствено мащабите и енергетиката.

Душитете се изчистват в съответното ниво, където са били и продължават съответните класове нагоре, в зависимост от тяхната земна практика. А когато душите минат през центъра на Земята и през центъра на другите планети, извършват своето пречистване.

Всяко нещо, разградено на елементарни  частици, е разпространено в цялата Вселена като вълна. Един от основните елементи на квантовата механика е, че ако искате да видите една частица, вие трябва да я гледате, да я измерите, т.е. да погледнете срещу нея, иначе тя продължава да бъде като вълна.

 

Една теория твърди, че материята е първична, а съзнанието е вторично. Изведнъж квантовата механика твърди, че ако ние не погледнем тази частица, тя не съществува. В това се заключва една от необяснимите загадки за науката. Споровете по темата не стихват.

Човечеството е длъжно да преосмислим постулатите, защото това не е конкуренция между съзнание и материя. Това е разбирането за случващото се във Вселената.

Вселените могат да съществуват милиарди пъти размножени. Ние живеем в тази Вселена, а другите вселени съществуват. Не само, защото ние не сме там. Ако се преселим там, те ще съществуват заради нас.

Душата на човек е дотолкова частица от Създателя, доколкото тя е връзка между духа и физическото тяло или физическите тела.

 

НП

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.