Съзнанието е неразгадаемо за науката. Това ли е другото име на душата ?

Душата на човек прониква в неговото тяло. Тя прониква в сърцето, в ума му, но същевременно e вън от тях. Тя прониква целият Космос, но е същевременно е извън Космоса. Душата е повече от всичко, което можем да си представим. Тя не може да се опише с думи и когато се говори, че Бог живее в човек, се подразбира неговата душа. Обиталището на Бог не е човешкото сърце, нито човешкия ум, а човешката душа.

Но има и такива души, които са отдадени на идеята за споделяне на знания с различен характер от добре познатите учения, та чак до днес. Тези знания са предавани от поколения на различни хора и са намирали почва само у тези, които могат да ги разберат.

Според принципите на Хермес, или по-късно в египетската митология, наречен Тод, това което става на Земята има аналогичните измерения в духовния и в божествен свят. Различни са единствено мащабите и енергетиката. Душитете се изчистват в съответното ниво, където са били и продължават съответните класове нагоре, в зависимост от тяхната земна практика. А когато душите минат през центъра на Земята и през центъра на другите планети, извършват своето пречистване.

Всяко нещо, разградено на елементарни  частици, е разпространено в цялата Вселена като вълна. Един от основните елементи на квантовата механика е, че ако искате да видите една частица, вие трябва да я гледате, да я измерите, т.е. да погледнете срещу нея, иначе тя продължава да бъде като вълна.

Материята е първична, а съзнанието е вторично. Изведнъж квантовата механика твърди, че ако ние не погледнем тази частица, тя не съществува. Субектът определя същността на материята. В това се заключва едно от страшните неща, с които се сблъсква 20-ти и 21-ви век. Човечеството е длъжно да преосмислим своята парадигма, защото това не е конкуренция между съзнание и материя. Това е разбирането за случващото се във Вселената. Вселените могат да съществуват милиарди пъти размножени, защото ние живеем в тази Вселена, а другите вселени съществуват, защото ние не сме там. Ако се преселим там, те ще съществуват заради нас.

Човечеството гради една пирамида от елементарното към сложното, а може би трябва да погледне от сложното надолу, за да види колко е просто елементарното. Може би тук е разковничето.

Душата на човек е дотолкова частица от Създателя, доколкото тя е връзка между духа и физическото тяло или физическите тела. Тя е полуматериален и полудуховен посредник. Вселената е в триединството на материя, дух и душа. Така, както говорят учените за свойствата на светлината. Тя в определен момент е частица, в друг момент е вълна, по този начин можем да определим душата със същия аналог. За нея за разлика от учените от областта на квантовата механика няма принцип на Хайзенберг. Не се знае къде се намират, на кое място в определен момент. Този принцип не важи за нея.

НП

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.