Новини

Дълбинните държавни институции, които са „тайното правителство“

Под „Дълбинна държава“ се има предвид координираното усилие от държавни служители и други лица да оказват влияние върху държавната политика без оглед на демократично избраното правителство.

„Демокрацията е популярна поради илюзията за избор и участие, която създава, но в общество, в което интересите на повечето хора се свеждат до спорт, сериали, реалности и знаменитости тя става много опасна идея.

Докато вместо невежи потребители хората не станат добре образовани и информирани, демокрацията е само инструмент на управляващата класа да подчини останалите от нас „.

Президентите за понятието

28-ият президент на САЩ Удроу Уилсън разкри: „Някои от най-големите мъже в САЩ знаят, че има сила толкова организирана, бдителна, обвързана и проницателна, че не бива да говорят за нея“.

Според Теодор Рузвелт „политическите партии съществуват, за да осигурят отговорно управление за изпълнение волята на народа.

Но вместо това те се превърнаха в инструменти на корумпирани интереси, които ги използват за егоистичните си цели. Зад правителството има друго, невидимо правителство, което не носи никаква отговорност пред хората“.

Правителствената политика се диктува от корпорациите и финансовите институции, над тях. Вече не живеем в демокрация, а в „корпокрация“. 

Елитна група хора и техните корпорации са придобили контрол върху почти всеки аспект от нашия живот посредством финансите. Именно тази организирана власт контролира политиката и не се интересува за  кого гласувате.

Независимо кой е избран за президент, тази скрита власт има дневен ред и те използват политиката, за да го оправдаят. Просто погледнете дестабилизацията в Близкия изток.

Нашето виждане за политици и президенти до голяма степен се формира от основните медии, а не от способността ни да мислим критично за това, което става. В противен случай щяхме да се замисляме повече за:

Войната срещу тероризма

Кому е необходимо да има „ислямска заплаха“. Владимир Путин наскоро заяви, че глобалният елит използва „въображаеми“ и „митични“ заплахи, за да прокара своя дневен ред.

Той (както и мнозина други) порица Съединените щати и техните съюзници за финансирането на терористични организации.

При посещението си в Саудитска Арабия Доналд Тръмп направи същото. Институциите на Дълбинната държава, които се занимават с това, са оръжейната и петролната промишленост.

Федералният резерв

Това е частната централна банкова система в САЩ прикрита като държавна. Защо е независима и никоя друга правителствена агенция не може да отмени действията, които тя предприема.

Военно-промишленият комплекс

Военно-промишленият комплекс е огромен и никой не знае какво става тук, дори президентът.

Говорим за програми със специален достъп, които не съществуват официално и не се докладват пред  Конгреса, говорим за черния бюджет.

Те не се променят независимо за кого гласувате. Това са институции, агенции и програми с огромни бюджети, които са над закона, извън контрол и работят в почти пълна тайна. В САЩ има държавни агенции съществуващи в тайна от години. 

Всъщност за когото и да гласувате, банковата система остава същата. Но именно тези, които контролират парите, контролират правителството и президентството. 

Така функционира системата − гласуването е само за утеха за избирателите. 

На всеки четири години ние избираме някой, който да предизвика промяна, но може би целият процес цели само да ни отвлече вниманието? Може би търсим промяната на погрешните места?

Бившият кмет на Ню Йорк Джон Ф. Хилан заяви: „Истинската заплаха на нашата република е невидимото правителство . Финансово могъщи международни банкери практически управляват правителството на Съединените щати за собствените си егоистични цели. Те практически контролират и двете страни. Тези институции си остават независимо от това за кого гласуваме“. 

Променя ли се играта?

Но ако гласуването не променя нещата, тогава какво? Да вземем за пример генно модифицираните храни − федерален съдебен процес принуди правителството на САЩ  да сподели смущаващи факти за тях. В резултат редица страни забраниха ГМО и пестицидите, които вървят с тях. 

Ето откъде идва промяната – от нас. Ако чакаме един човек да направи значителните промени, нищо няма да се промени. Но има промяна в съзнанието. Завесата, скриваща истината от масите става все по-прозрачна.

Нашите мисли и чувства за нашия свят се променят и в резултат на това започваме да проявяваме нов. Това да видим дълбинната държава и нейните институции е ключова стъпка.

Трябва да създадем по-голяма информираност по тези въпроси и да говорим за тях, вместо просто да отдадем цялата си власт на един човек с надеждата да промени нещата за нас. Промяната трябва да дойде от самите нас.

collective-evolution